U Prelogu dodijeljene nagrade “Zeleni cvijet”

Turistička zajednica Grada Preloga i Turistička zajednica Međimurske županije pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice uključile su se u akciju “Zeleni cvijet” za kontinenalni turizam u okviru ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku.

U subotu, 6. listopada na Trgu slobode Grada Preloga dodijeljene su nagrade “Zeleni cvijet” Grada Preloga i “Zeleni cvijet” Međimurske županije. U 16,00 sati započela je dodjela nagrada “Zeleni cvijet” Grada Preloga. Nagradu za najljepšu okućnicu primile su Đurđica Đurđica Blažeka iz Čehovca i Jelena Vuk iz Preloga, najljepši balkon ima Snježana Novak iz Preloga, dok su nagrade za najljepše dvorište s okućnicom primili Mirjana i Zlatko Okić iz Preloga i Dragica Martinec iz Draškovca. 

Nagrada “Zeleni cvijet” Grada Preloga uručena je i Gradskom komunalnom poduzeću PRE-KOM koje brine o uređenju mjesta. Nagrade su dobitnicima uručili gradonačelnik Dragutin Glavina ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga i Sandra Švenda, predstavnica Turističkog vijeća Grada Preloga.

Dragutin Glavina prisutne je obavijestio da je Grad Prelog dobitnik priznanja Hrvatske turističke zajednice Zeleni cvijet sa zlatnim znakom za osvojeno 1. mjesto u kategoriji mjesta do 5000 stanovnika. U 18,00 sati započela je dodjela nagrada “Zeleni cvijet” Međimurske županije. Akcija Zeleni cvijet je dugogodišnja akcija koju provodi TZMŽ u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom, a sve u cilju očuvanja turističkog prostora, unapređenja turističkog okružja i zaštite čovjekova okoliša, te unapređenje turističke ponude.

Prvo mjesto u kategoriji turistička ponuda ili zanimljivost osvojio je Turistički kompleks Cimer, dok je TIC Mursko Središće najbolji kod turističko informativnih centara. U kategoriji suvenira prvo mjesto osvojio je souvenir Srećka Radeka – Kolovrat, zipkica, klupica, drugo mjesto osvojila je Putrica na deskici Domaće radinosti Marija Horvata, dok je treće mjesto pripalo suveniru Udruge Zlatne ruke – Međimurje zemljo milena.

Najljepši balkon privatne kuće ima Branka Majerčak iz Čakovca ispred Marine Hoblaj iz Murskog Središća i Franciske Vuk iz Preloga. U kategoriji okućnica privatne kuće prvo mjesto osvojila je Marijana Breglec iz Murskog Središća, drugo mjesto osvojio je Mario Horvat iz Donjeg Vidovca, a treće Lidija Škvorc iz Peklenice.

OPG Hažić iz Jurovčaka najljepše je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ispred OPG-a Zadravec iz Oporovca i OPG-a Miljenka Zobića iz Murskog Središća. Kod ugostiteljsko – turističkih objekata prvu nagradu osvojio je Caffe bar Kapljica iz Preloga ispred Caffe bara Kult iz Štrigove. Prvu nagradu za uređenost mjesta kao cjeline osvojio je Grad Prelog, na drugom mjestu je Nedelišće, a trećem Mursko Središće.

Sveti Martin na Muri dobio je posebno priznanje za kontinuiranu uređenost mjesta, dok je Strahonincu uručeno posebno priznanje za napredak u uređenju mjesta. Međimurje je bilo vrlo uspješno i na državnom nivou.

Dobitnici su: Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u kategoriji mjesta do 5.000 stanovnika – Prelog, Djelatnik godine u kategoriji čistač je Marijan Jurović (Murs-ekom) i EDEN za razvoj i promicanje održivog razvoja turizma – Sveti Martin na Muri. Dobitnike nagrada i posjetitelje zabavljao je tamburaški sastav iz mađarskog mjesta Sumarton.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije