DOŽIVLJAJ ZA PAMĆENJE Obrtnici iz Međimurja u Sarajevu i Crnoj Gori

Obrtnička komora Međimurja i ove je godine za svoje članove organizirala putovanje. To je bilo već 14. putovanje Obrtničke komore Međimurja, a ovaj put odabrano je putovanje u Sarajevo i Crnu Goru.

Iako su sva putovanja do sada bila lijepa ovaj put to je bilo spektakularno putovanje, gotovo bi ga mogli nazvati avanturom, jer se prolazilo takvim krajevima i takvim putevima koji su za nas iz ravničarskih krajeva istinski doživljaj.

Prvog dana posjećeno je i razgledano Sarajevo, a drugog dana krenulo se u pravu avanturu prekrasnom divljinom i nedirnutom prirodom Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Vožnja kanjonima Pive i Tare ostaje nezaboravna, za neke i stresna. Kroz Nikšić i Podgoricu stiglo se i do crnogorske prijestolnice turizma Budve.

Slijedećeg dana, nakon posjeta Cetinju, najveća avantura, penjanje na Lovćen i posjet mauzoleju Petra II Petrovića Njegoša na 1661 metru nadmorske visine. Mogućnost pogleda na svijet s te visine znaju planinari, a svi ostali ostali su očarani.

Još veća avantura bila je povratak s Lovćena prema Njegušima “kozjom cestom”, a slična je bila i ona od Njeguša do Kotora. No zato su nas domaćini u Njegušima “utješili” odličnim pršutom, sirom i vrancom, a vodič u rodnoj kući Njegoša počastio pravim iskonskim crnogorskim jezikom.

Na povratku još posjeta Perastu, Gospi od Škrpjela i Herceg Novom, nezaobilazno čekanje na granicama i povratak. Povratak u hrvatsku stvarnost do nekog novog putovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije