Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca

Održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, a iz dnevnog reda donosimo nekoliko zaključaka.

Grad Čakovec daje u zakup krovne površine zgrada u vlasništvu Grada Čakovca za montažu sunčanih elektrana radi proizvodnje električne energije i topline iz sunčeva zračenja. Krov zgrade daje se u zakup na rok od 14 godina pod uvjetom da investitor uz sunčanu elektranu istodobno izgradi i toplovodni sunčani sustav za zgradu, koji služi za osiguranje tople vode i uklopljen je sa postojećim sustavom za osiguranje tople vode.

Zakupnik (Investitor) je obvezan izvršiti izračun mehaničke otpornosti i stabilnosti konstrukcije krovišta, te osigurati vodonepropusnost krova i održavati sunčanu elektranu i toplovodni sunčani sustav za cijelo vrijeme trajanja zakupa.

Nakon isteka zakupa, zakupnik vlasništvo nad sunčanom elektranom i toplovodnim sunčanim sustavom prenosi na zakupodavca ili pravnu osobu koju zakupodavac odredi, bez naknade. Objavit će se javni natječaj za davanje u zakup krovnih površina zgrada u vlasništvu Grada Čakovca u svrhu montaže sunčanih elektrana.

U Odluci o komunalnoj naknadi iza članka 12. dodaje se članak 12. a koji glasi: “Za objekte koji posjeduju pravovaljani energetski certifikat te su razvrstani u energetski razred “A” ili viši, iznos komunalne naknade smanjuje se za 25%”.

Filipu Udeu vrhunskom sportašu i nositelju srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, odobrava se od rujna 2012. do Olimpijskih igara 2016., mjesečna naknada u neto iznosu u visini prosječne isplaćene neto plaće za razdoblje siječanj – lipanj 2012. na bazi podataka kojima FINA raspolaže što mjesečno iznosi 3.865,00 kuna.

Gordana Patarčec, profesor pedagogije iz Orehovice, imenuje se za ravnateljicu “Dječjeg vrtića Čakovec”, na vrijeme od 4 godine, počevši s danom 10. listopada 2012.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije