Općina Šenkovec: Svečano obilježen početak radova

Općina Šenkovec: Svečano obilježen početak radova

Općinu Šenkovec  u utorak su posjetili pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Venko Ćurlin i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Zijah Mahmutspahić. Osim njih, svečanom otvaranju radova  na razdjelnoj kanalizaciji Knezovec – Mali Mihaljevec  i izgradnji parkirališta te sanaciji kanalizacijskog sustava Dječjeg vrtića “Vrapčić, nazočili su župan Ivan Perhoč, dožupan Matija Posavec, direktor Ivan Kolarić i Mario Okreša u ime Tegre d.o.o. te predstavnici Hrvatskih i Međimurskih voda.

Tom prilikom uvjerili su se kako se troši novac koji je Općina dobila od nadležnog ministarstva te Hrvatskih voda za kandidirane projekte. – Općina Šenkovec je u posljednje  dvije  godine napravila ogromni  iskorak u odnosu na sve investicije koje su se do tada odrađivale odrađivale ,ikad. I to u financijski najtežim vremenima u kojima živimo. Ukupna vrijednost projekata koji su odrađeni i koji su u tijeku doseže 9,5 milijuna kuna – izjavio je Vladimir Novak,načelnik Općine Šenkovec na konferenciji za novinare.

Dodao  je kako izvorni proračun Općine Šenkovec iznosi 3,6 milijuna kuna, gdje se dolazi do zaključka da Općina ulaže puno više nego što ima priljev, a sve zbog kvalitetne suradnje s ministarstvima i javnim poduzećima. Ovih dana započeli su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u Knezovcu.

Vrijednost te investicije je  3.934.167,66 kn s PDV-om, od čega 60 % tog iznosa pokriva nadležno ministarstvo  u vrijednosti od 2.360.500,59 kn s PDV-om ,a ostatak Općina Šenkovec u iznosu  157.366,71 kn s PDV-om i Hrvatske vode u iznosu od 1.416.300,36 s PDV-om. Također za sanaciju kanalizacijskog sustava  i uređenje okoliša i parkirališta tamošnjeg vrtića “Vrapčić” Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pokriva  400 tisuća kn, dok 70 tisuća kn snosi Općina Šenkovec.

Tako će samo ove godine iz nadležnog ministarstva preko kandidiranih projekata u Šenkovec stići preko 2,7 milijuna kuna. Na konferenciji za novinare Venko Ćurlin, pomoćnik ministra regionalnog razvoja pohvalio je općinsko vodstvo te je izrazio zadovoljstvo ulaganjem sredstava u dobre projekte koji su usmjereni povećanju standarda života u jedinicama lokalne samouprave. 

Hrvatske vode također ulažu znatna sredstva ne samo na području Općine Šenkovec, već cijelog Međimurja. Zijah Mahmutspahić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda konstatirao je kako su Hrvatske vode u protekle četiri godine su na području Međimurske  županije investirale oko 200 milijuna kn, dok će u ovoj  godini investirati dodatnih 42 milijuna kuna.

Uz suglasnost Vlade, refinancirat će se i dug Međimuskih voda u visini od gotovo 50 milijuna. Kada se sve zbroji vrijednost investicija Hrvatskih voda u ovoj godini na području Međimurske županije bila bi preko 90 milijuna kuna. 

Ovakav primjer suradnje jedinica lokalne samouprave s ministarstvom i javnim poduzećem pozdravio je i  međimurski župan, Ivan Perhoč. Pored spomenutih investicija Općina Šenkovec ulaže i vlastita sredstva u uređenje ulice A. Šenoe gdje je u tijeku  treća faza radova. Vrijednost investicije iznosi 900 tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije