Dan policije: Stanje sigurnosti na zavidnoj razini

Dan policije: Stanje sigurnosti na zavidnoj razini

Stanje sigurnosti u Međimurskoj županiji i dalje je na zavidnoj i zadovoljavajućoj razini. Nisu evidentirana kaznena djela ili kršenje mira koje bi u većoj mjeri izazvala uznemirenost građana. Rekao je to novi načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić na svečanoj akademiji u povodu Dana policije, odnosno blagdana svetog Mihovila – zaštitnika policije, piše portal Mnovine.biz.

Spomenuto dobro stanje rezultat je dobrog rada svih djelatnika policije, ali i suradnje s lokalnom zajednicom, poručio je Gosarić. No ipak je spomenuo i probleme – povećani broj imovinskih delikata koje čine mahom recidivisti. Upravo sprječavanju takvih kaznenih djela u budućem će radu međimurska policija posvetiti mnogo više pozornosti.

Inzistirati će i na povećanju otkrivačke djelatnosti u domeni takozvane crne brojke kriminaliteta, osobito kod suzbijanja kaznenih djela vezanih uz zlouporabu opojnih droga te onih gospodarskog i organiziranog kriminala. -Svoju ću dužnost obavljati transparentno i profesionalno, a na isti način birati i svoje suradnike.

Biti će birani isključivo najbolji kandidati, a sve s ciljem da se dodatno poboljša sigurnosna situacija u našem kraju, naglasio je. U svom je govoru izvijestio i o prometnoj statistici. U prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2011. godine, zabilježen je pad ukupnog broja prometnih nesreća i osoba ozlijeđenih u njima, no nažalost povećan je broj nesreća sa smrtnim ishodom.

Gradonačelnik Branko Šalamon i župan Ivan Perhoč na svečanosti su također izrazili zadovoljstvo stanjem sigurnosti u našem kraju i suradnjom s policijom. Župan je međutim istaknuo i svoje žaljenje, odnosno nezadovoljstvo izvještavanjem pojedinih medija o romskim problemima.

U sklopu Dana policije  na grobove poginulih policajaca Međimurske županije položeni su vijenci te je služena sveta misa zadušnica, dok je za njihove obitelji priređen je prijam. Na svečanoj akademiji ujedno su posebno pohvaljeni zaslužni djelatnici Policijske uprave međimurske.

Najnovije