Najavljujemo: AkTer FEST 2012 Zagreb

Udruga ljubitelja tropskih riba Akvarij.net – ULTRA organizira osmi po redu AkTer FEST koji će se održati u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma, od 2. do 7. listopada. Ova humanitarno edukativna izložba već tradicionalno okuplja sve veći broj zaljubljenika u akvaristiku i teraristiku, a sve veći odaziv posjetitelja i organiziranih grupa potiče ih da iz godine u godinu ovu manifestaciju učine što boljom i da je približe širem broju ljudi.

Ove će godine na više od 1200 m2 izložiti preko 120 terarija sa približno 50 vrsta paukova, 30-ak vrsta zmija, brojne guštere, vodene i kopnene kornjače i žabe, a u 30-ak akvarija izložiti će slatkovodne i morske organizme i bilje, od Jadranskog biotopa, preko koraljnog grebena, brojne američke i afričke ciklide, živorotke, tetre, kozice, puževe…

Sponzori će izložiti i ponuditi kvalitetnu opremu po prigodnim cijenama te pružiti kvalitetne informacije kako i gdje nabaviti sve što je potrebno za pravilno držanje egzotičnih kućnih ljubimaca. U sklopu izložbe, organizirali su sedam stručnih predavanja i tri tematske radionice iz polja akvaristike, teraristike i ekologije koja imaju za cilj promicanje pravilnog načina držanja i ophođenja prema ovim egzotičnim kućnim ljubimcima, ali i prema autohtonim i zaštićenim vrstama u prirodi.

Organiziraju i fotografsku radionicu u kojoj podučavaju kako što kvalitetnije fotografirati životinje, terarije i akvarije koji krase brojne domove. Kroz program edukacije u proteklih 7 godina izložbu je posjetilo više od 20.000 posjetitelja, educirano je više od 300 organiziranih grupa i održano više od 70 stručnih predavanja.

Drugu godinu za redom organiziraju i dječje igraonice u kojima njihovi edukatori kroz igru prenose znanja najmlađima. Ističu da posjetitelji koji dolaze iz drugih gradova Hrvatske i Republike Slovenije imaju posebnu pogodnost od 40% popusta pri kupnji povratne karte za vlak.Cijeli projekt ima i humanitarni karakter.

Sav prihod ostvaren kroz prodaju ulaznica, tombola, tradicionalnu aukciju, prodaju promotivnih materijala i donacije sponzora i posjetitelja je namijenjen za pomoć djeci s posebnim potrebama, dječjim domovima i obiteljima s djecom, kojima je pomoć potrebna. Tijekom proteklih sedam godina kroz okupljanja prikupili su značajna financijska i materijalna sredstva te kroz rad i zalaganje njihovih volontera pomogli sljedećim ustanovama:

– Domovima za nezbrinutu djecu sestara Karmelićanki na Vrhovcu i u Hrvatskom Leskovcu, domu “Maestral” u Splitu, ustanovi za djecu s teškim tjelesnim oštećenjima “Koračići” u Splitu, Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci (odjel za adolescente), dvjema sestrama s teškim oboljenjem (cerebralna paraliza i autizam) u Rijeci, Školi za djecu s posebnim potrebama “Tomislav Špoljar” u Varaždinu, dvjema socijalno ugroženim obiteljima s područja Varaždinske županije, Domu za nezbrinutu djecu: “Sv. Terezije od Malog Isusa” u Zagrebu, a ove godine  do sada su već pomogli i Antoniu Dragec (20) iz Koprivnice te malom Tomislavu Kaič (7) iz Suze.

Sredstva koja će prikupiti na ovogodišnjoj izložbi namijenjena su za nastavak pomoći malom Tomislavu te maloj Ariani Kraljić (3) iz Zagreba. Isto tako, njihovi volonteri nastavit će i s akcijama u Domu za nezbrinutu djecu na zagrebačkom Vrhovcu. Detaljan raspored događanja nalazi se u prilogu. Više informacija o samom projektu i prijašnjim akcijama možete pročitati ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije