Špancirfest: Legendarni Tomcraft stiže u Varaždin

Špancirfest: Legendarni Tomcraft stiže u Varaždin

Uz Gramophonedziju, na Party pozornici Arena nastupat će još jedna velika svjetska DJ zvijezda, legendarni Tomcraft. Svoju karijeru započeo je prije 17 godina, a svjetsku slavu stekao je 2001. godine reizdanjem svog singla Prozac. Priznanja je potvrdio i iduće godine hitom Loneliness koji je dosegao broj jedan na UK Singles Chart.

Tomcraft je vlasnik izdavačke kuće Great Stuff Recordings i radi remikse za legendarne izvođače poput Depeche Mode, Pet Shop Boys, Simple Minds, Sonique i mnogih drugih. Ovaj njemački DJ i producent trenutno promovira svoj posljednji singl Room 414 (Can’t Get Away), a u sklopu te turneje dolazi i po prvi put u Varaždin.

Na Špancirfestovoj Party pozornici Tomcraft će rasplesati publiku svojim progressive tranceom prvu festivalsku subotu, 25. kolovoza. Festivalske ulaznice za 100 kuna i dnevne ulaznice za 25 kuna, mogu se kupiti preko stranice www.entrio.hr. Promotivne cijene vrijede do početka Špancirfesta.



Špancirbus –  bezbrižan i besplatan povratak u Zagreb

Kako bi i posjetiteljima koji na Špancirfest dolaze iz Zagreba omogućili opušteno uživanje na festivalu te bezbrižan povratak kući nakon ludog provoda, AP Varaždin i organizatori Špancirfesta ponovo nude vožnju Špancirbusom. U vrijeme festivala autobus na relaciji Zagreb-Varaždin-Zagreb putnike će voziti po cijeni jednosmjerne karte.

Svaki putnik koji na Autobusnom kolodvoru Zagreb kupi kartu do Varaždina dobiva besplatan povratak u Zagreb. Sve što putnici moraju učiniti je kartu kupljenu u Zagrebu ovjeriti pečatom na varaždinskom kolodvoru, na šalteru prodaje karata. Točan raspored vožnje Špancirbusa dostupan je na internet stranici Špancirfesta, a cijena vozne karte iznosi 81 kunu.

Stvaranje i učenje na Špancirfestu

Kao i prošlih, i ove je godine rezervirano posebno mjesto za mlade i stare kreativce. U Parku kreative u Habdelićevoj ulici održavat će se osam kreativnih radionica. Neke od njih postojale su i prijašnjih godina, a zbog mnoštva zadovoljnih “korisnika”, ponovo im se pruža mogućnost da se ondje razonode tijekom dana.

U Maloj školi tradicionalne kuhinje Špancireri će moći obnoviti tradiciju spremanja jela na način starih Varaždinki. Na sreću, bez bojazni da štrukli zagore ili se tijesto za klipiče ne digne. Tijesta se mijese od glinamola, premazuju guščjim perom raznim bojama, a potom spremaju u metalne protvane i rajngle te zemljane zdjele.

Udruga Kreatura ponovo će razveseliti polaznike Španciraonice raznim likovnim radionicama, a Štigleci i njihova Koza Roza nezaobilazna su zabava za najmlađe. Studenti Studija dizajna će zajedno s Varaždincima raditi na kreativnim rješenjima za grad, primjerice od obične drvene ulične klupe napravit će udoban ležaj.

Na ovogodišnjem Špancirfestu poznati iluzionist Luka Vidović prenosit će svoje mađioničarsko znanje, a svestrani Mario Kovač, redatelj, glumac i DJ, svoju dramsku radionicu prilagodit će mališanima te će kroz  glumačku igru raditi na njihovom samopouzdanju i scenskoj izražajnosti.

Radionice će se svakodnevno održavati u dva termina. Ujutro od 10 do 12 sati, a poslijepodne od 16 do 18, a neke i do 20 sati. Točan raspored radionica uskoro se može pronaći na web stranicama Špancirfesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije