Vino tjedna: Moćan i zaokružen Jakopićev Rajnski Rizling

Svaki tjedan predstavljamo jedno vino tjedna po izboru i opisu sommeliera Kristijana Gačala, koji je zajedno s ekipom eMedjimurja posjetio podrume 15 etabliranih međimurskih vinara, od koji ćemo istaknuti tjedno po jedno vino koje nas se dojmilo.

Vino ovog tjedna je:

RAJNSKI RIZLING 2012 – alc. 14.5%, BERBA KRAJEM LISTOPADA, POLUSUHI

BOJA – svjetlo zlatna
MIRIS – floralni na bijelo cvijeće, podsjeća na dinju i breskvu
OKUS – moćan i zaokružen, žive kiseline prate nepce sa iznenadjujućim džemom od breskve
HRANA – bruscchete sa kozjim sirom, teletina na vrhnju, lungić sa sezonskim povrćem

 – Pisana povijest Vinarske obitelji Jakopić datira još od davne 1908. godine, od mog prapradjeda Filipa, pa kasnije se prenosi od koljena na koljeno na pradjeda Ignaca, pa na mog oca Martina i na kraju sam sada ja sa svoje troje djece Filipom, Martinom i Vinkom. Jedan je na fakultetu, a dvojica su još u osnovnoj školi. U užoj obitelji još pomažu supruga te baka i djed. Stalno imamo zaposleno i troje djelatnika. Posjedujemo 13,5 hektara vlastitog vinograda, odnosno oko 80.000 sadnica – ispričao nam je Branimir Jakopić.

Vina Jakopić možete nabaviti u kontaktu s vlasnicima Vinarije

Nada i Branimir Jakopić
Železna Gora 92, Orehovčak, Štrigova

040/851300
098/242363
jakopic@vina-jakopic.hr
vina-jakopic.hr


Kristijan Gačal vanjski je suradnik portala eMedjimurje.hr, rođeni je Čakovčanac koji ponosno nosi titulu 1. razine prestižnog ceha sommeliera iz Londona – Court of Master Sommelier, London. Ima dugogodišnje iskustvo u radu s internacionalnom klijentelom i iskustvom s preko 800 etiketa što domaćih što internacionalnih vina. Put je počeo davne 1993. godine na putničkim cruiserima (Disney Cruise Line, RCCI) što danas i nastavlja. U međuvremenu je bio dio mnogih konzultacija u svrhu otvaranja i vođenja restorana i hotela, te jahti sa visokim standardima od 5 zvjezdica te isto tako vrlo dobro upućen u vrlo zahtjevne standarde afilijacija ponajboljih putničkih agencija u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama (Conde Nast Johansens i Virtuoso).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije