M. Središće: Počeli radovi na novoj lokaciji HT-ovog antenskog stupa

Dugo očekivano i najavljivano preseljenje se HT-ovog atenskog stupa iz središta Murskog Središća počinje ostvarivati. Prema riječima središćanskog gradonačelnika Dražena Srpaka, započeli su građevinski radovi za postavljanje atenskog stupa na novoj lokaciji, koja se nalazi pokraj Županijske ceste Mursko Središće – Selnica – Prekopa, na izlazu iz Murskog Središća prema Selnici.

Radove izvode radnici tvrtke Tehno elektro iz Đakova, a stup će biti visok 60 metara i biti će udaljen najmanje tristotinjak metara od naselja.

Podsjećamo da su žitelji grada Mursko Središće, točnije oni koji žive i stanuju pokraj Porezne uprave, Hrvatske pošte, Dječjeg vrtića Maslačak i Župne crkve, peticijom tražili preseljenje antenskog stupa HT-a iz zdravstvenih razloga, upozoravajući kako zračenja iz uređaja na antenskom stupu štete zdravlju ljudi, poglavito vrtićke djece.

Gradonačelnik Dražen Srpak uložio je ogroman trud kako bi pronašao adekvatnu lokaciju koja zadovoljava operatera i građane Murskog Središća, poglavito potpisnike peticije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije