FOTO: U Nedelišću održana eko akcija ‘Više cvijeća – manje smeća’

>> FOTO: U Nedelišću održana eko akcija “Više cvijeća – manje smeća”

Općina Nedelišće u suradnji s Turističkom zajednicom Općine već duži niz godina, od 2002., organizira redovite godišnje akcije čišćenja u uređenja naselja, pod nazivom ‘Više cvijeća – manje smeća‘.

Akcija se održava u svim naseljima Općine Nedelišće uglavnom ukoliko vremenske prilike to dopuste tjedan dana prije uskršnjih blagdana odnosno tokom mjeseca ožujka ili travnja. U akciju su uključene brojne sportske i kulturne udruge građana, DVD-i, djeca iz OŠ i vrtića, tvrtke i drugi građani.

Jubilarna 15. akcija se ove godine provodila od 14. do 19. ožujka 2016. godine, a provedbu akcije potpomoglo je oko 700 građana svojim odazivom. Centralna akcija održana je u subotu, 19. ožujka i sakupljeno je cca 60 kubnih metara otpada, koji će se zbrinuti na deponiji GKP Čakom-a u Totovcu.

Akcija se provodi na način da se sakuplja otpad uz okoliše škola, dječjih vrtića i dječjih igrališta, nogometnih igrališta, drugih javnih zelenih površina unutar i van naselja, uz nasip akumulacijskog jezera HE Čakovec i nasipe za obranu od visokih voda, područja uz pruge, putove i ceste.

– Velika pohvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji za boljitak svih mjesta, a pozivamo i sve ostale mještane da se iduće godine i oni pridruže – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije