VUKOVAR Na novom Spomen obilježju imena 13 policajaca iz Međimurja

Uoči dana obilježavanja MUP-a, blagdana Sv. Mihovila, u četvrtak, 28. rujna 2017. godine članovi Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije nazočili su otkrivanju Spomen obilježja poginulim policajcima u Vukovaru. Na Spomen obilježju upisana su imena 97-ice policajaca koji su dali život u obrani Grada Vukovara.

Među tim imenima su i imena 13-ice naših hrabrih Međimuraca, djelatnika PUM-e koji su u Vukovaru ostavili ono najvrednije, svoj život…

Spomen obilježje postavljeno je ispred zgrade u kojoj je 1991. godine bila smještena PU vukovarska. Obitelji naših poginulih policajaca zapalile su svijeće ispred Spomen obilježja i imenima njihovih najmilijih.

Svečanom otkrivanju Spomen obilježja sudjelovali su i načelnici svih policijskih uprava iz Hrvatske.

– Iako obiteljima to nije prvi posjet Vukovaru, pošto već dvadeset godina posjećujemo mjesta stradavanja naših najmilijih, posjetili smo i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju u Vukovaru, te masovnoj grobnici “Ovčara”.

Zahvaljujemo PU međimurskoj na prijevozu i sudjelovanju na obilježavanju sjećanja za naše najmilije – poručuju iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije