AERODROM PRIBISLAVEC domaćin najvećeg Modelarskog aeromitinga u Hrvatskoj

Sve je spremno za početak Modelarskog aeromitinga Čakovec 2017. koji će na Aerodromu Čakovec/Pribislavec biti održan 7. i 8. listopada, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Aerokluba Međimurje.

Nakon vrlo uspješno organiziranog Airshowa Čakovec u lipnju, u Aeroklubu su odlučili organizirati miting namijenjen samo modelarima. Naime, modeli su bili popratni dio Airshowa, ali su kod publike naišli na odličan prijem.

To, ali i veliki entuzijazam i vrijedan rad modelarske sekcije zavrijedili su poseban miting. Predsjednik Aerokluba Zlatko Železnjak kazao je da je glavni cilj popularizacija modelarstva i zrakoplovstva.

– Na modelarskom aeromitingu bit će zastupljeni zrakoplovi koji nisu nikad viđeni u Hrvatskoj. Siguran sam kako zainteresirati mlade ljude koji će se kasnije moći pridružiti našem klubu” izjavio je Železnjak dodavši kako će sigurno u budućnosti biti više takvih aktivnosti.

Direktor Modelarskog aeromitinga Marko Tešić podsjetio je kako počeci modelarstva sežu u 1939. godinu i same početke zrakoplovstva u Međimurju. – Ovime i mi dajemo svoj obol proslavi 70. obljetnice kluba – rekao je istaknuvši pritom kako se na nebu iznad Aerodroma u Pribislavcu očekuju atraktivni modeli mlaznih, klipnih i električnih aviona, jedrilica i helikoptera.

Svi oni predstavti će se u solo, ali i u grupnim performansima koji se mogu vidjeti samo najvećim europskih priredbama takve vrste. Osim modelara iz Hrvatske bit će i njihovi kolege iz Slovenije i Austrije. Do sada je prijavljeno 60-tak modelara s preko 120 različitih modela aviona, helikoptera, jedrilica i dronova. Cijeli miting posvećen je prije svega najmlađima, a za njih su organizirane posebne besplatne radionice.

– U subotu 7. listopada imat ćemo tri radionice, u 14, u 15 i u 16 sati, a ako će trebati organizirat ćemo i dodatne – rekao je zamjenik direktora Modelarskog aeromitinga Kristijan Marčec.

Od ostalih posebnosti organizatori ističu modele koji mogu postići preko 400 km/h, modele iz 2. svjetskog rata, helikoptere promjera preko 2 metra i jedrilice raspona krila od 6 metara. Ulaz na Modelarski aeromiting je besplatan, a u slučaju lošeg vremena odgodit će se za tjedan dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije