LJUDI OKO NAS Štefek u službi palijative i zabave

Članovi udruge Pomoć neizlječivima Međimurske županije su si nakon minule prošlotjedne godišnje skupštine, održane u restoranu Zlatni breg u Zasadbregu, dali oduška uz druženje na kojem su dominirali smijeh, ležernost…

U jednom trenutku u rukama Stjepana Tomašića iz Lopatinca našla se je harmonika. Već prvi njeni zvukovi i znalački prsti harmonikaša razgalili su srca gotovo svih prisutnih, a svirka nije ravnodušnom ostavila ni, uvijek ozbiljnu, dr. sc. Sonju Tošić Grlač, pomoćnicu pročelnika za Društvene djelatnosti MŽ-e i članicu udruge.

Inače 55-godišnji Štefek, kako ga svi od milja zovu u udruzi, je njen član od samih početaka i jedan je od rijetkih muških pa ovdje radi sve tehničke poslove. Nerijetko je vozač, skladištar, dostavljač… u jednu ruku sve što treba.

I sve to radi s puno ljubavi i entuzijazma isto kao i njegova supruga Spomenka koja je voditeljica Posudionica ortopedskih pomagala u kojoj je često puta potrebna snaga muških ruku pa je za to tu njezin Štefek. – I to je palijativa, reći će i spremno svakome priskočiti u pomoć.

Te je večeri bio zadužen za doček i prijem gostiju skupštine, a svirka nije bila predviđena. Ipak, šteta bi bila ne iskoristiti njegove glazbene sposobnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije