Završeni Dani Općine Donji Vidovec

Završeni Dani Općine Donji Vidovec

Povodom Dana Općine Donji Vidovec koji se obilježavaju uz sv. Vida, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Ambijent dvorane Doma kulture bio je poseban je su zidovi bili ukrašeni slikama likovnih umjetnika Milene Petković i Larise Golec, stolovi skulpturama Siniše Novaka, a donjovidovski lovci su jedan kutak ukrasili svojim trofejima.

Ta umjetnost i ljepota nadahnula je prisutne. Mnogobrojni gosti, predstavnici susjednih općina s obje strane Mure i Drave uveličali su ovu svečanost i svojom nazočnošću pokazali koliko cijene Donji Vidovec. Sjednicu je vodio Željko Dolenec, a iz obraćanja načelnika Josipa Grivca izdvajamo:

“Sloga i zajedništvo omogućava da se i s malo sredstava, ali s puno volje i međusobnog uvažavanja može ponešto napraviti. Veseli nas što na našim sjednicama predstavnici medija ne mogu zaključiti tko je iz koje stranke, jer ne strančarimo Već dugo čekamo pravu decentralizaciju Hrvatske što bi olakšalo funkcioniranje lokalne samouprave, na žalost, država nam je i dalje previše centralizirana i time je jedan resurs kvalitetnog razvoja usporen.

Zahvaljujem prijateljima iz Mađarske na izvrsnoj suradnji i potpori te realizaciji zajedničkih projekata. Najvažnije u minulom razdoblju je donošenje detaljnog plana poduzetničke zone i što je učinjeno sve potrebno od strane općine za početak gradnje bio-energetskog parka. Sada je sve u rukama investitora, a mi ćemo i nadalje biti velika podrška u realizaciji ovog velikog projekta, velikog ne samo za donje Međimurje, već za cijelu Međimursku županiju.

Unatoč teškim vremenima i krizi koja trese cijeli svijet realizacijom ovog projekta promijeniti će se gospodarska slika ovog dijela Međimurja, a naročito Donjeg Vidovca čime će to mjesto zauzeti novu i bolju poziciju za stvaranje kvalitetnijeg i bržeg razvoja”, poručio je Grivec.

Nadahnutim riječima u ime donjomeđimurskih sredina obratio se Dragutin Glavina, saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga, pohvalivši suradnju i napredak Donjeg Vidovca. U ime Međimurske županije pozdrav je uputio zamjenik župana Matija Posavec istaknuvši kako ga veseli očiti napredak Donjeg Vidovca u ovim teškim i kriznim vremenima.

Posavec je naglasio kako je vidljivo kako je naselje već u EU jer rijetko u kojoj sredini se vidi toliko načelnika iz susjedne Mađarske, a to govori o dobroj suradnji i trasiranju puta i ostalima prema EU fondovima. 

U kulturno umjetničkom dijelu sjednice goste su oduševili akademski glazbenik Martin Srpak i članovi donjovidovskog KUD-a. Druženje je nastavljeno u Sportskom parku Kalanica gdje su tradicionalno odbojku i nogomet odigrali djelatnice i djelatnici Županijske bolnice Čakovec s veteranima NK Vidovčana i članicama donjovidovskih udruga.

U subotu, 16. lipnja na odvodnom kanalu HE Dubrava kod Vidovskog mosta u organizaciji ŠRD-a Mrena održana je ribičko najecanje, dok su Dani Općine Donji Vidovec završeni u nedjelju svečanim misnim slavljima i veliki proštenjem u centru mjesta. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije