živopisne katruže

PRELOG Plemenita akcija ‘Katruže za Katružu’ privukla je brojne građane

Plemenita akcija 'Katruže za Katružu' počela je danas u Prelogu

Članice Udruge žena Priločko srce su uz društvo drugih žena koje su se velikodušno priključile ovoj akciji i prodavale katruže na preloškoj tržnici.

Tržnica je tako osvanula u prekrasnim bojama, ali i mirisima ovog jedinstvenog cvijeća. Na tržnici smo susreli Miljenku Zvonarek, aktivnu članicu udruge Priločko srce i Udruge umirovljenika Prelog koja je u društvu svoje unuke Ive sudjelovala u ovoj lijepoj akciji. – Katruže su brale članice naših Udruga, ali i svi dobri ljudi koji su nam ih velikodušno donirali. Moja unuka Iva sa mnom je već ujutro brala katruže kako bi bile spremne za našu akciju. – rekla nam je u kratkom razgovoru.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu „Proljeća za Katružu“ i ove godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“.

Akcija se nastavlja u srijedu 8. svibnja u Svetoj Mariji. Aktivistice Katruže okupljene u Društvu žena Sveta Marija katruže će prodavati od 8 do 11 sati na tržnici u Svetoj Mariji.

-Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga poklone našoj Zakladi. Katruže se mogu donijeti na štandove gdje se vrši prodaja. Veliko hvala i svima onima koji će kupnjom katruža zamirisati svoj dom i time pokazati humanost prema onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije. – kažu organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije