krasne životinje

FOTO Cirkus je stigao u Prelog, hoćete li ga posjetiti?

Cirkus je stigao u Prelog, a sigurni smo kako će ga brojni posjetiti i ove godine

Cirkus se u Prelogu može posjetiti od četvrtka, 11. travnja, pa do nedjelje 14. travnja. Predstave se održavaju dva puta dnevno, u 16 i 19 sati, a nedjeljom u 14 sati. Životinje su uistinu prekrasne i umiljate, a i spremno su nam pozirale. ‘Uhvatili’ smo ih kako odmaraju na popodnevnom suncu, uživaju u hladovini i sijenu.

Oko gostovanja cirkusa često se lome koplja, a cirkus koji od četvrtka gostuje u Prelogu svojedobno su Prijatelji životinja i prijavili Državnom inspektoratu, koji pak je, kako je pisao Jutarnji, udruzi poslao odgovor da u radu i djelovanju cirkusa ne nalazi bilo kakvu neusklađenost sa zakonom.

U susjednoj županiji pak cirkus nije dobrodošao. Općina Trnovec Bartolovečki strogo je protiv iskorištavanja životinja i izričito su istaknuli kako nikada ne bi izdali dozvolu za cirkuske nastupe koji koriste životinje.

U Općinu nije stigao nikakav zahtjev za nastup, a moram napomenuti i da, ukoliko će i tražiti, njihov zahtjev će biti odbijen – poručila je početkom ožujka trnovečka načelnica Verica Vitković.

-Naime, radi se o cirkusu koji u svojima točkama koristi životinje, i to konje i deve, a Hrvatskoj je zakonom zabranjen nastup i domaćih i divljih životinja. Jedino je dopušteno držanje i nastupanje domaćih životinja, ali samo u svrhu prikazivanja onih ponašanja koje životinje prirodno iskazuju. – pisalo je na službenom profilu Općine Trnovec Bartolovečki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije