NEDELIŠĆE

NAČELNIK NIKOLA NOVAK Krajnji je čas za spašavanje stadiona

Već ove godine namjeravaju napraviti hidroizolaciju tribine i nad njom postaviti nadstrešnicu

Nogometni stadion na Tratama u Nedelišću od početka je predmet prijepora. Ispod tribina nalazi se objekt sa svlačionama i brojnim drugim prostorijama u koje već godinama sa stropa teče voda. Načelnik Nikola Novak kaže kako je krajnji čas za spašavanje stadiona te da je to trebalo i davno prije napraviti. Stoga Općina kreće u akciju, prije no što bude prekasno.

– Evo pogledajte sve ove pukotine gore na tribinama. Voda si je pronašla puteve i slijeva se u unutrašnjost objekta. Postoji i neka fama kako je riječ o podzemnim vodama. Da, i one su jednom došle, ali tada su i u Dunjkovcu navrle. Zbog podzemnih voda ćemo napraviti drenažu oko objekta. Ono što je mnogo važnije je što ne postoji hidroizolacija tribine. Ona je skinuta kad su radili stadion i izvođač je to htio sanirati, staviti novi premaz. No tadašnja vlast mu je zabranila pristup gradilištu i digla tužbu – kaže načelnik Novak.

Problem će riješiti gradnjom nadstrešnice nad tribinama i spajanjem kafića i sanitarnog čvora. Naravno, sanirat će sve pukotine i postaviti propisnu hidroizolaciju.

Stadionom upravlja općinska tvrtka Nekretnine, a koriste ga NK i AK Nedelišće. Ovdje trenira i U-19 hrvatska nogometna reprezentacija.

– Izolaciju i nadstrešnicu počinjemo raditi ove godine. Riječ je o radovima vrijednima 1,8 milijuna eura. Da, nažalost, toliko je otprilike nekad stajao cijeli stadion, takva je realnost danas. Na natječaju Ministarstva turizma i sporta dobili smo 300 tisuća eura, a ostalo će kreditom pokriti Nekretnine. Moglo se to davno napraviti, po starim cijenama. Ovako je samo na neuspješno sudovanje, koje je završilo nagodbom, potrošeno dva milijuna kuna – kaže načelnik.

Druga faza

U drugoj fazi radova s druge strane stadiona, kamo također gledaju tribine, napravit će pomoćni teren s umjetnom travom. Bit će to i atletski stadion, imat će rasvjetu.

– Iz programa Integrirana teritorijalna ulaganja smo za taj zahvat osigurali dva od procijenjenih četiri milijuna eura. Natječaj za ITU na kojem ćemo dobiti taj novac bit će raspisan početkom 2025. godine. Tražimo daljnja sufinanciranja. Kad sve to završimo napravit ćemo velik iskorak u razvoju sportskg turizma u Nedelišću. Sam travnjak je vrhunski, a i objekt to može postati. Želimo i strane, seniorske reprezentacije. Naravno, na glavnom terenu isto treba napraviti rasvjetu, gotovo je nevjerojatno da ju Nedelišće nema – kaže Nikola Novak.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3596

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije