inspirativna priča

ČUDESNI ZVUKOVI Sandra Švenda iz Preloga otkriva iscjeljujuću moć zvukoterapije

- Oduvijek sam znala da želim pomagati ljudima i jednostavno sam oduvijek voljela ljude - započela je svoju priču Preložanka Sandra Švenda koja ne skida osmijeh s lica

U samom centru grada Sandra ima svoju oazu u kojoj nam je uz čaj i u pozitivnom ozračju ispričala svoju priču. Brojni je znaju i vežu uz kultnu prelošku pizzeriu, a i sama kaže kako se ugostiteljstvom bavila dugih dvadeset godina. Taj dio pripada nekom drugom vremenu, a Sandra je svoj put pronašla u sasvim drugom smjeru.

Prvi dodir sa zvukoterapijom

– U dodir sa zvukoterapijom sam došla prije nekih petneaestak godina kada sam sa svojom dragom kolegicom Jadrankom krenula u Zagreb na Mystic sajam gdje su cijelu noć svirali gongovi što je bilo jedno predivno iskustvo. – kaže i potom dodaje kako je radionice zvukoterapije kasnije redovno održavala Tatjana Hodak u Čakovcu, što je isto bio jedinstven doživljaj.

Nakon prvog kontakta sa zvukoterapijom, Sandra je u Zagrebu završila edukaciju, a tada je kupila i svoje prvi tri zdjelice koje je u početku koristila samo za sebe.

-Tada još nisam mislila kako će to biti moj put, u tom trenu mi se to sviđalo i smatrala sam zvukoterapiju kao dopunu masaži, dok sam u međuvremenu usavršila i tajlandsku masažu.

Sandra je potom postupno nabavljala gongove, bubnjeve, ocean bubanj i simpatične zvončiće. Kristalne zdjele koje odlikuje nježniji zvuk no ulaze duboko i iscjeljuju na dubljem nivou. Kišni štap je napravljen od bambusa i ispunjen sjemenkama koje imitiraju kišu.

-Neki instrument uljuljka i odnese u određenu priču, moćni gong nosi po različitim predjelima, dok je ocean bubanj karakterističan jer nekog razbudi, a nekog uvuče dublje u iskustvo. Zvukoterapija je prilika da se prepustimo i osluškujemo svoje disanje. – ističe.

Povratak sebi i prirodi

-Zvukovi imitiraju prirodu, i to je ono što nama nedostaje, dodir s prirodom. – te dodaje kako su u mnogim razvijenim zemljama prepoznati terapijski učinci zvukoterapije.

Osim više vrsta masaža, zvukoterapije, Sandra je odnedavno savladala i još jednu vještinu. Radi se o Access Bars. – Pristup našim zatvorima, 32 točke na glavi koje se nježnim dodirom stimuliraju i oslobađaju tih podsvjesnih nakupina, koje ne pripadaju nama i sputavaju nas da živimo život kakav želimo. Dodiri jako opuštaju, te se otpuštaju negativni naboji. Tijelo svaki put otpušta koliko može, jer svaka osoba u drugačijem grču drži te svoje ‘drage’ loše stvari. – dodaje.

U kombinaciji sa zvukoterapijom ovo je dobitna kombinacija, budući da se kroz zvuk dobivaju vibracije koje iscjeljuju, pa se te dvije grane jako nadopunjuju.

Put iscjeljenja nije lak, kaže nam i ističe – Prvo moramo ući u sebe, tada moramo postati svjesni zahvalnosti na svemu što imamo i postati zahvalni. A kada smo zahvalni, otvaramo se ljubavi.

-Osobno sam se naučila otpuštanju svih negativnih stvari, a sada sam otkrila fantastične alate koji ulaze u podsvjesni nivo, ulaze u organizam i obnavljaju. – otkriva nam moć zvukoterapije.

Prevaga duhovnog nad materijalnim

– Dolazi drugačije vrijeme, najveća vrijednost je biti zdrav i biti dobro, duhovno bi trebalo prevladati materijalno. – kaže nam Sandra i dodaje kako meditira svaki dan te je vrlo važno odvojiti za sebe tih pet minuta ujutro i biti sam sa sobom, u miru, tek osluškujući disanje.

Moramo priznati da Sandra sa svojih 57 godina izgleda odlično, a što je najvažnije, i osjeća se odlično! – Možemo si sami pomoći, no prvo moramo pronaći mir u sebi, kaže nam za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije