nova donacija

DONACIJA BOLNICI Županijska liga protiv raka donijela poklon Službi za ginekologiju, porodništvo i naonatologiju

Novac je prikupljen donacijama građana prilikom održavanja Dana mimoza

U srijedu, 27. ožujka 2024. izaslanstvo Županijske lige protiv raka Čakovec predalo je antidekubitalni madrac i dva ginekološka spekluma za LEETZ Službi za ginekologiju, porodništvo i naonatologiju Županijske bolnice Čakovec. Vrijednost donacije je 2067€.

Financijska sredstva prikupljena su donacijama građana prilikom održavanja javnozdravstvene akcije u siječnju ove godine, 17. Dana mimoza čiji je cilj edukacija o prevenciji raka vrata maternice. LEETZ je metoda kojom se dijagnosticiraju i u nekim slučajevima liječe predkancerozne lezije na vratu maternice. Donirani spekulumi će olakšati liječnicima naše bolnice u izvođenju tog zahvata.

Antidekubitalni madrac namijenjen osobama koje su nepokretne ili slabo pokretne kako bi se prevenirale i liječile dekubitalne rane koje nastaju kod pacijentica koji duže leže na odjelu.

Donaciju su predali izaslanici Lige: predsjednik prim. Hussein Saghir, dr. med. spec. radiolog, Jasenka Štefić, predsjednica kluba Nova Nada, Biserka Tompoš, predsjednica kluba VITA i Karlo Grudić, dr. med. član predsjedništva.

U ime Županijske bolnice Čakovec, predstavnike Lige primili su: ravnatelj bolnice Igor Šegović, dr. med., spec. pedijatrije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije i Damira Reich, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije – pročelnica službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije