ORGULJE NA VJETAR

GORIČKO SVIRALO ZASVIRALO Igor Perhoč i Stridone napravili atmosferu za pamćenje!

Na Mađerkinom Bregu u sklopu novog vidikovca koji nudi ne samo izvanredan pogled na okolicu, već i glazbeno iskustvo koje će brojne posjetitelje ostaviti zadivljenima, baš kao i sve koji su danas po prvi puta imali uživo čuti melodije svirala

Goričko sviralo na vjetar inovativni je glazbeni koncept, predstavlja simbiozu tradicije i suvremenog dizajna, čiji su kreatori arhitekti Bojan i Igor Perhoč iz tvrtke URBIA d.o.o iz Čakovca.

Ovaj unikatni glazbeni instrument, smješten je duž vidikovca, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo.

Goričko sviralo, slično orguljama, omogućuje reprodukciju Međimurskih popevki, dijela nematerijalnog kulturnog nasljeđa UNESCO-a. No, nisu ograničeni samo na tu svrhu – njihov repertoar obuhvaća i prigodne pjesme, a posjetitelji mogu birati željene melodije putem ekrana na vidikovcu.

Osim reprodukcije, posjetitelji imaju priliku sudjelovati u glazbenom doživljaju. Smještenog na vrhu vidikovca, ovaj inovativni instrument stvara slobodne melodije pokretom zraka, dodajući dodatnu dimenziju glazbenom iskustvu. Iako još u eksperimentalnoj fazi, Sviralo obećava jedinstvenu interakciju s prirodom.

Cijeli projekt ostvaren je zahvaljujući financijskoj podršci Općine Štrigova, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Međimurske županije, čija je ukupna vrijednost iznosila impresivnih 271.735,50 eura. Izvođači ovog glazbenog čuda su majstori iz tvrtke ORGLARSTVO ŠKRABL iz Rogaške Slatine, čiji je trud i vještina osigurala realizaciju ovog nevjerojatnog projekta.

Nadamo se da će Goričko sviralo na vjetar postati nezaobilazna točka posjeta za ljubitelje glazbe i prirode te pridonijeti kulturnom i turističkom bogatstvu regije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije