NAŠA TRADICIJA

SAVSKA VES Evo kako je bilo na promociji knjige autora Marijana-Biškupa Vidre

Danas je u Savskoj Vesi održana svečana promocija knjige "Međimurci, Takši, Kakši Zapraf, Jesu", autora Marijana-Biškupa Vidre

Promocija je organizirana pod pokroviteljstvom UDVDR-RH ogranka Savska Ves i okupila je široku publiku, među kojom su bili članovi KUD-a Mihovljan, lektorica Jasminka Poljanec te recitatori iz OŠ Strahoninec.

Knjiga, koja je plod autorove upornosti i želje da bliže približi lik Međimurca, donosi ne samo portret ovog zanimljivog kraja, već i autorove pjesme koje oslikavaju njegovo promišljanje o prirodi, ljubavi i svakodnevnim događajima.

Uz to, Vidra je istaknuti član lokalne kulturne scene, čije je djelovanje obilježeno dugogodišnjim angažmanom u KUD-u Strahoninec.

Na samoj promociji, prisutni su imali priliku čuti više o autorovom životnom putu i literarnom stvaralaštvu. Vidra Marijan, rođen u Zagrebu, ali s korijenima u Međimurju, već od rane mladosti pokazivao je ljubav prema književnosti, te je svoj talenat izražavao kroz pisanje pjesama. Njegove rane radove često su krasile teme koje su bile bliske njegovom zavičaju i tradiciji.

Jedan od istaknutih trenutaka u Vidrinom životu bio je susret mladih pjesnika Juge koji je organiziran u Čakovcu 1968. godine, gdje je svojim talentom ostavio neizbrisiv trag. Njegova predanost kulturnim događanjima i njegova prisutnost na sceni kroz dramske sekcije, recitacije te čak i izvedbe lika biškupa Martina na različitim događajima, svjedoče o njegovom neprocjenjivom doprinosu kulturnom životu Međimurja.

Sudionici su istaknuli važnost ovakvih događaja u očuvanju i promociji lokalne kulture te su izrazili nadu da će djelo Marijana-Biškupa Vidre inspirirati nove generacije da istraže bogatstvo međimurske tradicije i naslijeđa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije