velikodušan čin

PLEMENITA GESTA Slađan i Marko Ignac, braća iz romskog naselja Kuršanec donirala iftar u Africi

U vrijeme kada se često ističu negativne vijesti i izazovi s kojima se svijet suočava, jedna predivna i humana priča dolazi iz Romskog naselja Kuršanec

Slađan i Marko Ignac, dvojica braće, odlučili su se na humanitarni čin koji će razveseliti ljude na drugom kraju svijeta, točnije u Ugandi i to tijekom Ramazana.

Ova priča o dobroti i solidarnosti počinje kada su Slađan i Marko odlučili donirati novčana sredstva za podjelu iftara u Ugandi. Iftar je večernji obrok tokom islamskog mjeseca ramazana, odnosno objed koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta.

Njihov humanitarni čin nadahnut je željom da pomognu siromašnima i potrebitima, kako u vrijeme Ramazana, tako i općenito.

Put do ove hvalevrijedne odluke pronašli su putem gospodina Aaladina Muhameda, koji živi u Ugandi i surađuje u humanitarnom projektu ‘Udijeli iftar’. Muhamed već godinama pomaže siromašnima i potrebitima diljem Ugande, pa su Slađan i Marko prepoznali priliku da se pridruže ovom nesebičnom djelu.

Ovom plemenitom gestom braća Ignac žele potaknuti i druge ljude da se uključe u humanitarne aktivnosti i pomognu koliko god mogu, ne samo tijekom Ramazana, već i tijekom cijele godine.

Priča braće Ignac dokazuje nam da dobrota ne poznaje granice niti prepreke. Bez obzira na naše različitosti, sposobni smo pružiti pomoć i podršku onima koji to trebaju. Kroz ovakve primjere, nadamo se da će se širiti valovi dobrote i da će se još više ljudi inspirirati da čine dobro u svijetu oko sebe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije