PRAŠINA I BUKA

STOTINJAK KAMIONA VOZI SE KROZ KURŠANEC Dok ležimo u krevetima se tresemo

Vrtovi su konstantno u prahu, s prednje strane cijeli dan se tresu kuće, a imaju i vidna pucanja po zidovima

Kroz Kuršanec dnevno prolaze kamioni, a sve zbog toga jer se s dravske strane kopa šljunak, kazala nam je zabrinuta čitateljica i rekla:

– Je li legalno što se u Kuršancu, s dravske strane, dakle onaj šljunčani put koji prolazi pored potoka konstantno kopa, a šljunak se vozi u ogromnim kamionima preko cijelog sela ili pored potoka.

Po danu prođe oko stotinjak kamiona što punih što praznih. Kada se voze iza po šljunčanom putu cijelo selo je u prašini, ne možemo ni držati kuće otvorenima zbog prašine. Vrtovi su konstantno u prahu, s prednje strane cijeli dan se tresu kuće. Kamioni imaju i više od 7 i pol tona kada voze šljunak, dok ležimo u krevetima se tresemo jer se voze, kuće imaju vidna pucanja po zidovima, rekla je zabrinuta mještanka Kuršanca.

Nadalje, ono što me brine jest činjenica da su iskopom uništili jedan predivan ekosustav na kojem sam prvi put u svojih 29 godina življenja tu vidjela crvenu vjevericu, dabrove i razne strizibube koje su zaštićene i znak su zdravog ekosustavi, objasnila je.

Pitali smo Grad Čakovec o čemu se radi te što se može poduzeti po pitanju smanjenja kamionskog prometa.

– Temeljem istog provjerili smo ukoliko smo zaprimili bilo kakav vid prijave te kontaktirali Vijeće Mjesnog odbora ukoliko imaju saznanja o temi. Nikakva prijava nije zaprimljena, a iz MO naglašavaju kako je u mjestu uobičajena gustoća prometa, dok je prometovanje kamiona rezultat rada dviju šljunčara kao i dosad, odgovor je Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije