između podbresta i svetog križa

FOTO Jezerom Mičigen ‘zavladali’ bahati i neodgovorni pojedinci – bacaju smeće, a ljudi se boje

Dječje igralište i područje za ribolov, nekada mjesta za uživanje i rekreaciju, sada su postali zaboravljeni zbog straha

Jezero Mičigen, između Podbresta i Svetog Križa, danas je postalo poprište jedne tužne priče – priče o neodgovornosti i bahatosti pojedinaca.

Fotografije koje su zabilježene pokazuju prizor koji daleko odražava bilo kakvu normalnost. Ogromne količine smeća, razbacani otpad i uništene površine svjedoče o tome.

Strah od neželjenih posjetitelja

Što pridonosi tome svemu? – Neprestani dolazak neodgovornih pojedinaca koji, izgleda, nemaju svijest o važnosti očuvanja okoliša. Dječje igralište i područje za ribolov, nekada mjesta za uživanje i rekreaciju, sada su postali zaboravljeni zbog straha od neposredne opasnosti. Stalna prisutnost neželjenih posjetitelja koji, umjesto da uživaju u prirodi, dolaze po opremu drugih, samo dodatno pojačava osjećaj nesigurnosti – kaže nam čitatelj (podaci poznati uredništvu).

Što se poduzima kako bi se riješio ovaj problem?

– Čini se da nadležni ne poduzimaju adekvatne korake. Dok se nešto povremeno čisti, ta akcija je kratkotrajna i nedovoljna. Pitanje je, zašto ne postoje stalne mjere nadzora poput postavljanja kamera, kao što to rade druge vode? Takvi koraci bi možda odvratile one koji ne poštuju pravila i doprinijele očuvanju ovog važnog prirodnog resursa – kaže.

Dok se nešto ne poduzme, jezero Mičigen ostaje mjesto nebrige prema okolišu i apela za hitnim djelovanjem.

Upit ćemo proslijediti na adresu Općine Orehovica, a njihov odgovor objavljujemo naknadno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije