KAKVI SU TO LJUDI?

SRAMOTA U NOVAKOVCU Hoće li itko barem malo pocrvenjeti zbog ovoga?

Volimo se hvaliti lijepim, zelenim i koliko-toliko čistim Međimurjem, prodajemo lijepe priče turistima, organiziramo 'zelene čistke', posebno smo ponosni na 'naše Muricu i Dravicu', na naše netaknute šumarke, naš zaštićeni krajolik...

Imamo i javnu ustanovu, imamo općinske i gradske komunalne redare, cijele odjele koji bi se trebali baviti zaštitom prirode. A s druge strane imamo i dalje hrpe smeća uz prometnice, potoke, u tim istim netaknutim šumarcima…

Posebno boli kada se tone smeća gomilaju uz rijeke, a nedavno je jedno novo odlagalište osvanulo u inundacijskom pojasu uz put koji od ‘velike šudrane’ na Muri kod Novakovca vodi prema nasipu.

Na istoj lokaciji i ranije je netko istovarivao otpad, nešto se kao poduzimalo prijetilo pronalaskom i kažnjavanjem krivaca (naravno da ništa od toga nismo dočekali), ali ovo što je netko nedavno istovario pravi je zločin prema prirodi jer će sav ovaj otpad za prvog visokog vodostaja završiti u Muri.

Općinske vlasti su obaviještene, povratne informacije za sada nema, a nagradno pitanje je hoće li netko konačno stati na kraj divljaštvu!

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3594

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije