pd bundek

ZANIMLJIVO PREDAVANJE Sa Šantekom kao na krilima Jamesa Bonda projurili predivnim svjetskim planinama

U petak 15. ožujka 2024. Bundeki su ugostili Damira Šanteka, izuzetnog avanturista, svestranog putoholičara, novinara, glazbenika, ronioca…

Za planinare najinteresantnije njegovo životno poglavlje je ono o planinarenju koje je ukoričio u knjizi „Gdje misli nestaju“.

Vjerujemo da u svakodnevnim aktivnostima njegove misli imaju tako širok obzor mogućnosti da mogu nestati trenom u columbijske vlažne šume, autohtona nepalska sela, zelenu razigranost brojnih alpskih vrhunaca, na razna mjesta iz njegovog vrlo bogatog i raznovrsnog avanturističkog opusa.

Na Šantekovom je predavanju publika mogli doživjeti ljepotu života, pejzaže, trenutke pravih, autohtonih proživljavanja u dijelovima svijeta koji nisu dostupni običnom turistu, a poneki čak ni planinaru. Njegova smionost, odlučnost u ključnim izazovima, volja za istraživanjem ponijela nas je nepreglednim svjetskim destinacijama koje je upotpunio odličnom fotografskom pozadinom koja je svaku njegovu priču istinski posvjedočila.

Njegova knjiga putopisnih priča sa svjetskih planina donosi 34 priče iz 22 različite države sa svih kontinenata osim Australije.  Putopisi su nerijetko o vrlo nedostupnim i za planinarski svijet često neistraženim vrhovima tako da je, vjerujemo, zagolicao maštu mnogim planinarima, a možda i  motivirao na neke nove planinarske izazove.

Osim knjige planinarskih putopisa Šantek je napisao i knjigu ronilačkih putopisa „Ispod površine“ koju  će, nadamo se, zajedno s trećim naslovom putopisnih priča koji uskoro izlazi iz tiska predstaviti našoj publici već u sljedećoj sezoni.

Damiru želimo još puno izazova u visinama iznad oblaka, u dubinama ispod površine… i neka nam svoje doživljaje nastavi dijeliti.  Tako možemo s njim uživati i diviti se svijetu koji nas okružuje, a često nam je nedostupa. Ponekad je dovoljno da nam samo netko drugi predstavi svoju perspektivu gledanja na svijet, a to Šantek radi punim srcem. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije