Iznesite svoja mišljenja: Knjiga žalbi i pohvala u Županijskoj bolnici Čakovec

Iznesite svoja mišljenja: Knjiga žalbi i pohvala u Županijskoj bolnici Čakovec

Pozivamo naše čitatelje ukoliko ste spremni, da ovim putem dolje u komentarima također iznesete svoja mišljenja o radu djelatnika Županijske bolnice Čakovec, uvjetima u bolnici i dužini čekanja na preglede

Malo je poznato da knjiga žalbi i pohvala postoji i u Županijskoj bolnici Čakovec. To se može zaključiti i po malom broju zabilješki u odnosu na 16.200 pacijenata koje je bolnica zbrinula samo kroz bolničko liječenje u godinu dana.

Kroz dnevnu bolnicu zbrinuto je 12.000 bolesnika, a kroz polikliničko-konzilijarnu službu odrađeno je 477.550 slučajeva i pruženo 1.359.328 usluga. Prema podacima za prošlu godinu, u knjigu žalbi i pohvala u ravnateljstvu upisana je pohvala za odjel nefrologije i endokrinologije, a odnosi se na profesionalan rad i ljudsku podršku pacijentu za vrijeme liječenja na tom odjelu.

Zabilježena je i jedna pohvala za ukupan rad u bolnici. Iz knjigi žalbi i pohvala na odjelima zabilježene su dvije pohvale na rad očnog odjela, tri za neurologiju, 14 pohvala za internu djelatnost – kardiologija i koronarna jedinica, 17 za endokrinologiju i nefrologiju te četiri za hematologiju.

Kirurgija I je dobila je devet pohvala, kirurgija II dvije, a ortopedija jednu. Rodilište i ginekologija imale su tri pohvale, a dnevna bolnica jednu. Hitni bolnički odjel dobio je dvije pohvale i jednu pritužbu na dužinu čekanja (pacijent nije bio u prvoj grupi hitnosti), a po jednu pohvalu na odnos liječnika imao je i RTG odjel.

Klinički laboratorij dobio je dvije pohvale i dvije pritužbe na dužinu čekanja (45 minuta) i podizanje nalaza. Četiri primjedbe upućene su na rad, i to na odjelu psihijatrije i odjelu laboratorija, a zapisan je i zahtjev ravnatelju da upiše preko reda na određenu pretragu!

Izražena je i jedna sumnja u nepoštivanje prava romske nacionalne manjine. U sandučićima u hodnicima našla se primjedba na rad računala, primjedba na plaćanje roditelja za vrijeme boravka djeteta u bolnici, a jedna se odnosila na rad neurologa u dežurstvu u HBO-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije