GOOD TRAVEL CERTIFIKAT

MEĐIMURJE PONOVNO PRVO Čak 13 objekata u Međimurju pridonosi održivosti u turizmu! 

Pozojova hiža, Kuća Dobranić, Apartman Hiža 38, Kuća za odmor Pušlek, Toplice Sveti Martin, DG Sport Prelog, Rudi Express, Ekomuzej Međimurje malo, Štrikom d.o.o./Vidikovac Mađerkin breg, TZO Sveti Martin na Muri/Mlinarska hiža i multimedijalna zbirka, PG Geler i Izletišna vinska kuća Hažić ponosni su vlasnici Good Travel certifikata koji su danas podijeljeni u ruralnoj kući za odmor Lina u Pleškovcu

Good Travel certifikat uručili su  župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula.  Ova ceremonija posebno je organizirana kako bi nagradili postignuća turističkih dionika Međimurja u području održivog turizma. 

– Kao i svake godine u ovo doba, u suradnji s Međimurskom županijom otvaramo javni poziv za organizatore turističkih manifestacija. Kao i proteklih godina, naši kriteriji su usmjereni prema održivosti, a to je i razlog zbog kojeg smo danas okupljeni. Naši organizatori moraju zadovoljiti nove ekološke standarde i one koji uključuju održivost. Očekuje nas godina prepuna i bogata turističkom ponudom, raznovrsnim sadržajem za svakoga. Kvaliteta naših organizatora je vrhunska. Što se tiče visine sredstava, dodjeljuje se maksimalno do 5 tisuća eura. Natječaj je otvoren od danas pa narednih mjesec dana, rekao je Rudi Grula. 

Kako je rekla direktorica tvrtke Tourism Lab Katarina Miličević koji su provodili certificiranje, Međimurje je opet prvo. 

– Međimurje je ispred cijele Hrvatske pokazalo što znači održivo upravljanje u turizmu. Međimurje je protekle godine postala prva certificirana regija u Hrvatskoj, međutim danas je 13 objekata primilo certifikat koji je posebno namijenjen za usluge u turizmu. Upravo time se pokazalo da je Međimurje postiglo sinergiju između privatnog i javnog sektora, rekla je Katarina Miličević. 

Župan Matija Posavec rekao je kako su vlasnici kuće za odmor Lina, obitelj Lajtman ogledni primjer i razlog brendiranja Međimurja, održivosti i zelene oaze u srcu Europe. 

– Ne zato jer težimo masovnom turizmu, nego kvaliteti. Najbolja kvaliteta se vidi upravo ovdje. Na jednom malom prostoru nalaze se kvaliteta, održivost, vrijednost, urednost i uređenost. Bit će još i više nagrada, ne samo za obitelj Lajtman, nego i za sve one koji predano rade kako bi bili drugačiji i korak ispred drugih. To su upravo svi oni koji su danas primili certifikat, rekao je župan Matija Posavec. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije