UOLL

SLAVE 25 GODINA Emil Vibović ‘Skupili smo više od 670 tisuća kilograma čepova, a nagrade nas potiču da budemo još bolji i ustrajniji’

Ova subota je od iznimne važnosti za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) jer se slavi velikih 25 godina od njenog osnutka

Udruga je osnovana sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti, odnosno vodi brigu o oboljelima od leukemije i limfoma, GIST-a (gastrointestinalni stromalni tumor) te oboljelima od srodnih hematoloških bolestima na području Republike Hrvatske.

Predsjednik Udruge, Emil Vibović ovom prilikom je spomenuo impozantnu brojku članova koji su u sve ove godine prošli kroz udrugu. Radi se o 562 osobe kojoj je udruga pomogla, da bi danas udruga imala 123 člana. Od toga je 17 djece, 6 adolescenata i ostalih.

Ustrajni u svojim ciljevima

– Provodimo nekoliko aktivnosti – Plastičnim čepovima do skupih lijekova, Art terapija i Crtanjem do zdravlja, Totovec Run, Pokažimo oboljelima da nisu sami. – rekao je predsjednik Vibović i dodao – Od 2014 do danas prikupili smo preko 670 000 kg plastičnih čepova. U akciju su se uključilo preko 1400 subjekata (vrtića, škola, udruga, vjerskih zajednica, općina, gadovi, poduzeća i komunalna poduzeća. Sklopili smo sporazum o suradnji sa ČAKOM-om, Holding -Čistoća, Čistoća Zadar, Komunalac Koprivnica, Drava International Osijek, Herculanela Pula, Komunalno Zaprešić. – nabrojao je predsjednik brojne suradnje.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma je osvojila i brojne nagrade te prizanja, a Emil Vibović nam je nabrojao neke od njih. – Volonterski pothvat godine – Udruga od Ureda predsjednika, Nagradu Zrinski primio je Emil Vibović od Međimurske županije, dok je Plaketu primio od Općine Mala Subotica, potom i Županijsku nagrada za volontiranje Međimurske županije te Godišnju nagradu za humanitarni rad od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Što se tiče nagrada, predsjednik ističe kako one Udrugu istodobno i obvezuju da budu još bolji i ustrajniji u ostvarivanju svojih ciljeva.

Budućnost udruge

– Prošlo je 25 godina, a u budućnosti će Udruga nastaviti provoditi projekte i nastojati pomoći onima koji nam se obrate za pomoć u liječenju, te kupnju lijekova, medicinskog pomagala, boravak roditelja u Zagrebu za vrijeme liječenja djeteta ili člana obitelji. – istaknuo je Emil Vibović.

Za kraj, svim novo oboljelim poručuje da se slobodne jave i uključe u UOLL. – Tako mogu primiti potrebnu informaciju o liječenju, dobiti lijek koji ne financira HZZO, psihološku pomoć i financijsku pomoć u liječenju. – zaključio je predsjednik udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije