Obilježen kraj prve godine Programa “Ponudimo više”

U četvrtak, 31. svibnja u restoranu KTC u Čakovcu obilježen je kraj prve godine provedbe trogodišnjeg Programa “Ponudimo više”.

Nositelj i provoditelj istog je Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. Korisnici programa pripremili su izložbu proizvoda uporabne vrijednosti koje su izradili u sklopu brojnih kreatvnih radionica.

Dijelili su i brošure u kojima su u manjem dijelu prikazane sve njihove aktivnosti te usluge Programa (usluge i aktivnosti pomoći i njege u kući, prijevoz članova, usluge i aktivnosti koje doprinose stjecanju novih vještina i povećanju potencijala osoba s invaliditetom za uključivanje na tržište rada, poludnevni boravak u sklopu kojeg se odvijaju radno-proizvodne aktivnosti, aktivnosti svakodnevnog življenja, aktivnost slobodnog druženja, sportsko-rekreativne aktivnosti, izvandruštvene aktivnosti) koje su se provodile u ovih godinu dana od 1. lipnja 2011. do 31. svibnja 2012. godine.

Predsjednica Društva Miljenka Radović naglasila je važnost ovog Programa čiji cilj prevencija institucionalizacije odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom, socijalizacija istih, dugoročno stvaranje mreža usluga za osobe s invaliditetom na području Međimurske županije u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, povećavajući obim, kvalitetu i kvantitetu dostupnih usluga za osobe s invaliditetom.

Predsjednica je također zahvalila potpredsjednici Vlade i ministrici Milanki Opačić te Ministarstvu socijalne politike i mladih što su prepoznali kvalitetu i važnost Programa “Ponudimo više” i tako ga poduprli financijskim sredstvima i u drugoj godini njegove provedbe.

Nakon službenog predstavljanja Programa i prigodnog govora predsjednice, korisnici, voditelji i partneri Programa uživali su u sportskim aktivnostima, domjenku i ugodnom zajedničkom druženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije