Učenici OŠ Tomaša Goričanca odradili terensku nastavu

Boravak u prirodi i rad na svježem zraku uvijek je zanimljiviji i zdraviji od  rada u učionici. Da je tome tako,  već godinama znaju učenici Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice  koji redovito provode nastavu na terenu diljem Lijepe naše.

Inicijativu za ovakav način rad najčešće pokreće učiteljica geografije Desanka Bosanac ili učiteljica prirode i biologije Olivera Šercer-Žokalj. Njima se u pravilu tada pridružuju učitelji povijesti (Mario Šestak i Natalija Štefanić), hrvatskog jezika (Nevenka Polanec-Petek i Nikolina Hampamer), ali i ostalih nastavnih predmeta.

Zajedno planiraju i osmišljavaju zadatke i nastavu na terenu. Tako su u zajedničkoj suradnji ove školske godine 2011./2012. odradili čak četiri terenske nastave na različitim lokacijama. 19. listopada prošle godine učenici osmih razreda posjetili su Ogulin i Josipdol. U Zavičajnom muzeju u Frankopanskoj kuli odali su počast poznatoj književnici Ivani Brlić Mažuranić, a  preko puta muzeja zavirili su u Đulin ponor. 

Zaustavili su se na jezeru Sabljaci, a svoje putovanje u Gorski kotar završili su u podnožju čarobnog Kleka. Posljednjeg dana ovogodišnjeg siječnja učenici sedmih razreda posjetili su Varaždin – grad anđela. Nastavu su započeli na Varaždinskom groblju, a nastavili je u Gradskom muzeju u Varaždinu. Cilj im je bio Entomološki muzej – muzej kukaca u palači Hercer.

Dana 17.travnja učenici petih razreda posjetili su Lepoglavu, Gaveznicu i Krapinu. Spojivši nastavu geografije, povijesti, prirode i hrvatskog jezika održali su nastavu na terenu. Rješavajući zadatke naučili su mnogo o Hrvatskom zagorju. Bila je to posebno drugačija nastava s koje su se vratili zadovoljni, sretni i umorni učenici.

Učenici svih triju šestih razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca 17. svibnja odradili su planiranu terensku nastavu na lokacijama Čigoč – Lonjsko polje – Jasenovac.  Terenska  nastava isplanirana je i određena u korelaciji četiri nastavna predmeta geografije (voditeljica Desanka Bosanac), prirode (voditeljica Maja Danilović), povijesti (Mario Šestak) i hrvatskog jezika (Nevenka Polanec-Petek).

Osnovna škola Skrad i Općina Skrad bili su domaćini finalnog natjecanja učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske u projektu Volim domovinu. Natjecanje se održalo 11. svibnja, u finale se plasiralo 14 učenika iz cijele Hrvatske, a među njima i troje učenika malosubotičke škole Tina Hatlak, Dino Horvat i Emili Radiković zajedno sa svojom voditeljicom Natalijom Štefanić.

Učenici spomenute škole sudjelovali su i na Natječaju za učeničku fotografiju «Eko-fotka 2012.» koji je objavila Osnovna škola Ferdinandovac i osvojili nagrade (Katarina Šegović 5.a – Brončana plaketa) i priznanja (Saša Žuljić 7.a i Karolina Pintarić 7.a). Mentor je bila Nikolina Hampamer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije