Mladim vatrogascima Palinovca najviše odličja

U subotu, 26. svibnja na igralištu NK-a ”Sloga” Čakovec održano je Županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i djece uz domaćinstvo DVD-a Pustakovec – Buzovec – Putjane.

Na vatrogasnom natjecanju sudjelovale su 143 ekipe s ukupno 1430 natjecatelja u kategorijama djeca muški, djeca žene, mladež muški i mladež žene. Ovo je jedno od najvećih natjecanja u Republici Hrvatskoj s najmodernijom tehnikom i ”alatom”.

Napetost koja je vladala medu ekipama konačno je prestala na proglašenju, a neizvjesnost je bila veća znajući što se dobiva postoljem. Prve tri plasirane ekipe ostvarile su direktan plasman na Državno natjecanje koje se 22. rujna održava u Zadru, a prema vremenima iz drugih natjecanja u RH možda i još koja ekipa ugleda to natjecanje.

DVD Palinovec sa čak šest svojih ekipa koliko su prijavili, četiri su bile na postolju i od toga u kategoriji mladež muški i djeca žene osvojili su prva mjesta. Konkurencija je bila toliko jaka i neizvjesna da se do posljednjeg trenutka nije znalo tko će na postolje, jer samo pregledom rezultata se vidi da su ulogu igrale desetinke sekunde u svim kategorijama.

U kategoriji djeca muški prvo mjesto osvojio je DVD Savska Ves s nešto manje od sekunde prednosti ispred DVD-a Mačkovec i DVD-a Palinovec kojima je drugo mjesto izmaklo za četiri tisućinke. DVD Palinovec 2 u kategoriji djeca žene su napravile nedostižno vrijeme za konkurenciju koja je zaostala i vise od šest sekundi za drugo i treće plasiranim, Donjim Kraljevcem i Malom Suboticom.

U kategoriji mladež muški ekipa DVD-a Palinovec skida nakon dugogodišnje dominacije DVD Gardinovec  na drugo mjesto za 10 stotinki, ali tu je bila i pratnja DVD Mačkovec, DVD Krištanovec i DVD Sveta Marija naguranih na razmak od malo vise od sekunde. DVD Gardinovec u kategoriji mladež žene nije prepustila dugogodišnju dominaciju, ali također je pratnja DVD-a Šandorovec i DVD-a Palinovec bila za ”vratom”.

Ovakvo uzbudljivo i neizvjesno natjecanje već dugo nije održano, a koje je svakako godilo mnogobrojnoj publici koji su korektnim navijanjem bodrili svoje favorite. Natjecanje je pratilo četrdesetak sudaca, a nastupile su i dvije gostujuće ekipe DVD Letenye (mladež muški) iz Mađarske i DVD-a Ljubeščica (mladež žene).

DVD Sveta Marija pak je rekorder sa šest ekipa koje su nastupile na natjecanju, ali sa nešto slabijim plasmanom nego DVD-a Palinovec. Između mnogobrojne publike bila su i poznata politička lica poput gradonačelnika Grada Čakovca Branka Šalamona, a na samom proglašenju ispred Međimurske županije koja je bila pokrovitelj nazočan je bio predsjednik Skupštine Petar Novački.

Tu su još bili zamjenik ministra pomorstva- prometa i infrastrukture Veselin Biševac, predsjednik veterana VZMŽ Ivan Novak i dr. Pehare i medalje prvoplasiranim ekipa, između ostalih, dijelili su i predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag i zapovjednik Ivan Krištofić. Opširnije o natjecanju i fotogaleriju pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije