FOTO: Dani šibe i ribe ponovno oduševili

Proteklog vikenda riba i šiba bile su u središtu pozornosti u najistočnijem mjestu Međimurja – Kotoribi. Naime, 26. i 27. svibnja u tom je mjestu devetu godinu zaredom organizirana tradicionalna turistička manifestacija Dani šibe i ribe.

Subotnji program započeo je stolnoteniskim turnirom za najmlađe, nastavljen je pripremom ribljih specijaliteta od dravske i murske ribe i ženskim odbojkaškim turnirom u kojem su igrale ekipe Kotoribe, Svete Marije, Donje Dubrave i Murskog Središća.

U šumici preko puta škole šesnaest općinskih udruga pripremalo je ribu na razne načine. Kuhao se fiš paprikaš, pržila se riba i pekla ispod peke. Sva pripremljena ribe besplatno je podijeljena brojnim posjetiteljima. U večernjim satima ispod šatora kod škole organizirana je Rock večer.

Mnogi gosti u nedjelju su imali prilike na taj događaj doputovati s besplatnim vlakom, a bilo je i onih koji su stigli autom, motorom ili pak biciklom. Na prostoru kod nove škole otvorena je ulica tradicijske ponude domaćih proizvoda. Ovogodišnja atrakcija bilo je pletenje velike kotoripske košare koju su ispleli iskusni kotoripski košarači. Veliki interes posjetitelja ponovno je izazvao umjetni bazen u kojem se mogla upecati riba.

U poslijepodnevnim satima ispod velikog šatora održan je kulturno zabavni program u kojem su sudjelovali Puhački orkestar Općine Donja Dubrava, KUD Kotoriba, tamburaška i folklorna sekcija OŠ Kotoriba i Mažoretkinje Kotoribe. Svakako ne smijemo izostaviti bogatu gastronomsku ponudu ribljih specijaliteta, posebice kotoripskog šarana na rašljama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije