Priopćenje GSV-a uz Dan zaštite na radu

Hrvatski Sabor je 2007. godine 28. travnja  proglasio Danom zaštite na radu u Republici Hrvatskoj, želeći na taj način ukazati  dužnu pažnju zaštiti na radu i upozoriti na obvezi skrbi cijelog društva o primjerenim radnim i životnim uvjetima. 

Još od 1996. godine u 120 zemalja toga se dana obilježava Međunarodni dan sjećanja na poginule radnike. Obilježavanjem toga dana nastoji se utjecati na podizanje razine svijesti o potrebi provedbe zaštite na radu.  Zaštita na radu posebno će dobiti značaj skorim ulaskom  Hrvatske u Europsku uniju gdje se sigurnosti radnika posvećuje daleko veća pozornost nego kod nas.

Poboljšanje zdravlja i sigurnosti  na radu pozitivno utječe na motivaciju radnika, produktivnost rada , te socijalni i  ekonomski razvoj društva. Gospodarsko- socijalno vijeće u Međimurskoj županiji  već nekoliko godina prigodnim sjednicama obilježava  28. travnja Dan zaštite na radu.

– Ove godine prigodna će se sjednica održati sredinom svibnja. No, i prije održavanja sjednice želimo upozoriti na važnost obilježavanja toga dana  te na činjenicu da sigurnost i zaštita na radu moraju biti temelj i početak svake radne aktivnosti, a sigurno i zdravo radno okruženje osnovno ljudsko pravo, poručuje predsjednik GSV-a Međimurske županije Željko Pavlic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije