Potpisivanje peticije u svezi hitne pomoći u Murskom Središću

Iz Grada Mursko Središće dobili smo dopis koji prenosimo u potpunosti:

“Pozivamo sve građanke i građane Grada Mursko Središće te sve žitelje susjednih općina na potpisivanje peticije u svezi hitne pomoći u Murskom Središću. Peticiju će na terenu organizirati i potpise skupljati volonterka gđa. Čurin Biserka iz Murskog Središća, a građani peticiju mogu potpisati i u prostorijama Grada Mursko Središće, ured br. 3 – kod Stojko Ivane i Šoltić Nikole, djelatnika na stručnom osposobljavanju, te u prostorijama Ambulante u Murskom Središću.

>>> Ugrožena kvaliteta zdravstvene zaštite za građane i turiste

Dana 29.3.2012. godine Grad Mursko Središće održao je konferenciju za medije, na kojoj smo upozorili na prioritetni i gorući problem neformiranja posebnog tima hitne pomoći za područje Gornjeg Međimurja, sa sjedištem u Murskom Središću.

Dana 30.03.2012. godine Ministarstvu zdravlja u Zagrebu, te Međimurskoj županiji – županu i Upravnom odjelu za zdravstvo Međimurske županije dostavili smo zamolbu u svezi hitne pomoći u Murskom Središću. Na navedene zamolbe nikakav odgovor nismo zaprimili.

Smatramo da Međimurska županija i Ministarstvo zdravlja trebaju pomoći građanima da dobiju brzu i kvalitetnu pomoć u hitnim slučajevima, i temeljem navedenog tražimo da se u Murskom Središću ustroji posebni tim hitne pomoći (kao što je već ustrojeno u Prelogu i Čakovcu) za građane ovog dijela Međimurja tj. za Grad Mursko Središće i općine Sveti Martin na Muri, Selnica, Vratišinec i šire.

Posebno napominjemo da je u centru Grada Mursko Središće na međunarodnoj cesti D-209 smješten granični prijelaz prema Sloveniji, kojim godišnje prolazi 3.000.000,00 putnika – turista i naših građana.

Nadamo da se nikome od njih neće desiti nekakva nezgoda na putu koja bi iziskivala dolazak hitne pomoći, jer u ovom predloženom obliku dežurstava liječnika opće prakse smatramo da bi dolazak vozila hitne pomoći trajao predugo, a time bi bili oštećeni i naši građani i turisti.

Ovom peticijom ne tražimo ništa više nego što građani Grada Čakovca i Grada Preloga već i imaju, i što su građani gornjeg dijela Međimurja do sada imali, i upozoravamo na moguće negativne posljedice u slučaju da hitna pomoć građanima nije u mogućnosti na vrijeme i kvalitetno pomoći zbog lošeg i neadekvatnog ustroja mreže hitne medicinske pomoći.”, stoji u priopćenju gradonačelnika Josipa Dobranića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije