Učenici PŠ Dekanovec sudjelovali u Zelenoj čistki

Povodom 22. travnja, Dana planeta Zemlje, u cijeloj se Hrvatskoj provela akcija Zelena čistka, čiji je cilj bio očistiti okoliš od smeća. Učenici PŠ Dekanovec, njih 30, dali su svoj doprinos akciji.

Marljivo su sudjelovali u skupljanju stare odjeće za zadrugu Humana nova i staroga papira (akcija se redovito provodi u OŠ Domašinec). Dan su proveli u obilasku sela i okolice. Opremljeni rukavicama i vrećama, najprije su krenuli do predjela zvanog Meliščak gdje je do prije nekoliko godina bio seoski deponij, a sada je uredan travnjak. Ugodni iznenađeni zatećenim stanjem, krenuli su dalje, do prvoga mosta što vodi prema rijeci Muri.

Tu je već stanje bilo bitno drugačije. Kanal je pun odbačenih najlona i plastičnih boca, a odlagalište namijenjeno za odlaganje granja, lišća i sličnog otpada, bilo je puno plastike, betona i drugih stvari kojima tu nije mjesto. No vrijedne ruke male eko-patrole ubrzo su stvari dovele u red.

Vreća punih prikupljenoga smeća vratili su se do škole i zasluženi odmor našli u hladovini školskoga dvorišta. I za kraj poručuju svima: Čuvajte okoliš i majčicu Zemlju i pazite kam se koje smeče meče!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije