Pomladak Crvenoga križa OŠ Hodošan prvak u Lepoglavi

Ovogodišnje 4. međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenoga križa Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije održano je u OŠ Ante Starčevića  Lepoglava.

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec  u Lepoglavu je vodilo ekipu Gimnazije u sastavu: mentor Krešimir Trojko i članovi Monika Furdi, Simona Marčec, Tajana Jančec, Lea Novaković, Sandro Vuk i Luka Goleš, ekipu podmlatka OŠ Hodošan u sastavu: mentorica Monika Kanižaj i članice Ana Zrna, Ivana Vuk, Martina Halić, Patricija Furdi, Sara Sabol i Nikolina Zrna, liječnice i druge članice i članove povjerenstava: Karlu Sabolek, Alenku Novak, Nikolu Dragosavca, Dubravku Kečkeš, Sanju Goleš, Štefaniju Minuvranu i Hrvoja Novaka.

Podršku su pružili i predsjednik GDCK Čakovec Mladen Valkaj, ravnateljica Nada Špoljarić, dopredsjednik Antun Halić, članica UO Zdenka Lipić, volonteri Dubravka Novak i Josip Horvat, član NO GDCK Dušan Lapov i ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić.

Sve je počelo na županijskom natjecanju u Hodošanu gdje su pobjedu odnijele ekipe podmlatka OŠ Hodošan i mladeži Gimnazije Čakovec. Nastavilo se međunarodnim iskustvom podmlatka na IV. regionalnom natjecanju ekipa prve pomoći u Gornjoj Radgoni koja se održala u okviru Europske kampanje o sigurnosti u prometu. U konkurenciji ekipa s područja Ljutomera, Gornje Radgone i Lendave, pomladak OŠ Hodošan osvojio je drugo mjesto u praktičnom dijelu natjecanja i sedmo u ukupnom redoslijedu uspjeha natjecanja.

Uspjeh je toliko veći što su Međimurke pisale iste testove kao i ostali, bez prevoditelja i posebne pomoći. To je rezultat zimskih i proljetnih priprema, natjecanja i gostovanja. Pomagala im je doktorica Gabrijele Turk te šminker Boris Barić. Ovo je jedna vesela družina, dobile su priliku i uz svoj veliki trud, sate vježbe i učenja, pokazale i svoje glumačke sposobnosti. Otvoreno su vjerovale u uspjeh, promovirale svoj rad po školi i okolici.

Organizatori su pripremili zaista sve potrebno. Ravnatelj OŠ Ante Starčevića Ratko Tomić na uvodnoj priredbi upoznao nas je s dugom povijesti visokog školovanja u Lepoglavi. Nazočne je pozdravio dogradonačelnik Lepoglave Alojz Gredelj. Program su dale grupe iz dječjeg vrtića, škole i Grada Lepoglava. Za vrijeme natjecanja za goste je organizirano turističko razgledavanje Galerije Jamnić, Galerije čipke, Crkve reda Pavlina …

Natjecanje je krenulo po složenom planu vježbi i pisanja testova. Dvjema međimurskim ekipama suprotstavile se 15 ekipa drugih županija., No, neskrivenu radost pokazala je ekipa podmlatka OŠ Hodošan zbog osvojenog prvog mjesta i uputnice na državno natjecanje u Rijeci 11. – 13. svibnja 2012. godine.

Gimnazija Čakovec ovaj puta nije uspjela osvojiti odličja. Završili su na četvrtom mjestu, ali ekipu iz Hodošana nesebično su podržali. Učenice i mentorica opravdale su ulaganja OŠ Hodošan i Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec u sustavni rad s mladima i ove grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije