Zeon i Čakom provode radionice “Kam se koje smeče meče”

Temeljem međusobne suradnje ZEON-a i GKP Čakom na prioritetima zaštite okoliša Međimurja i edukacije o pravilnom gospodarenju otpadom, započeli su sa eko radionicama u svim osnovnim školama i dječjim vrtićima gdje Čakom ima koncesiju.

Edukacijsku radionicu održat će u OŠ Nedelišće ovaj petak, 20. travnja s početkom u 12.30 sati na koju pozivaju sve zainteresirane. Akcija ima cilj edukacije o potrebi odvojenog skupljanja, odlaganja i vraćanja u reciklažni proces otpada iz kućanstava, te proces kompostiranja.


Dan planeta Zemlje
svake se godine organizirano obilježava u više od 175 država svijeta s namjerom jačanja svijesti i poštovanja ljudi za prirodni okoliš našeg planeta. Taj dan je i prigoda za procjenu svega što smo učinili i što još trebamo učiniti kako bismo zaštitili i očuvali prirodu i okoliš našeg planeta. Otpad i postupanje s otpadom prepoznati su kao jedan od ključnih problema današnjeg društva kako globalno tako i u Međimurskoj županiji.

Stoga su Dan planeta Zemlje odlučili posvetiti temi otpada. Uz radionicu, predstavit će i animirani film (crtić) na temu BIOOTPAD kojeg je izradio ŠAF iz Čakovca. Radionice i animirani film financira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Gradsko komunalno poduzeće Čakom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije