Mursko Središće 19. i 20. svibnja slavi 15. rođendan

U subotu, 19. i nedjelju, 20. svibnja Grad Mursko Središće slavit će svoje Dane grada. Donosimo vam program dvodnevnog obilježavanja.

U subotu od 14 sati u vrtiću započinje priredba Djeca Gradu, u 14.30 sati Gradski puhački orkestar i čelništvo Grada dočekat će goste i uzvanike, dok će se točno u 15 sati upaliti vatrogasne sirene i zazvoniti crkvena zvona kao pozdrav Murskom Središću i čestitka za petnaesti rođendan.

Slijedi u gradskom parku svečana sjednica Gradskog vijeća uz dodjelu priznanja, polaganje vijenaca kod piramide i prigodni program u kojem će nastupiti Mješoviti pjevački zbor, Ftičice i tamburaši KUD-a Mura, Marija Jambor i KUD dr. Vinko Žganec Vratišinec, dok će mališani iz vrtića u nebo pustiti balone. Subotnji program nastavlja se od 16 sati druženjem na parkingu kod lučice.

Svi mjesni odbori (njih 6) pripremit će kotliće, svaki po sto porcija, a Društva žena ispeći će kolače. Hrana i piće za osvježenje dijelit će besplatno. Očekuje vas bogata ugostiteljska ponuda uz živu glazbu i zabavni park za djecu. U slučaju lošeg vremena svečana sjednica će biti u sportskoj dvorani, a ostatak programa na igralištu NK-a Rudar.

Program u nedjelju započinje u 10 sati misnim slavljem u župnoj crkvi, od 14 sati na nogometnom igralištu započinju Vesele dječje igre, a od 16 sati kod skele Gradski špancer uz zabavni program i šetnju po “Napolitankama” i Fusku. U 17.30 sati izabrat će se Miss gradskog špancera i njezine pratilje, a nagradit će se i najmlađi i najstariji šetač. U slučaju lošeg vremena popodnevni program se odgađa za tjedan dana kasnije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije