Sveta Marija: Nema novog radnog mjesta za općinsku tajnicu

Do daljnjega općinska djelatnica Antonija Kenđel ostaje raditi na radnom mjestu administrativni tajnik jer  je tako je odlučilo Općinsko vijeće Svete Marije. Naime, prije godinu dana općina je raspisala natječaj za administrativnog tajnika u kojem je uvjet bila viša stručna sprema.

Načelnik Dean Hunjadi predložio je da se ukine to radno mjesto i da Antonija nadalje radi kao samostalni upravni referent što bi joj donijelo veći koeficijent i veću plaću. Općinski poslovi su sve složeniji  i zahtijevaju veći angažman. 

– 80 % poslova odnosi se na radno mjesto druge kategorije, a ja sam u opisu svojih poslova zadužena za poslove treće kategorije. Nije mi problem raditi i van radnog vremena sudjelovati u pisanju EU projekata bez ikakve naknade. Položila sam stručni ispit što je zahtijevalo Ministarstvo uprave i imam završen magisterij, rekla je Kenđel te dodala kako prema zakonu tajnik određene poslove ne smije obavljati .

S takvim prijedlogom nije se složila većina vijećnika. Marijan Štefić čvrstog je stava kako je općina raspisala natječaj za tajnika sa višom školom i toga se treba držati. Ako se želi otvoriti novo radno mjesto, onda bi trebalo raspisati i novi natječaj, mišljenja je je Štefić. Takvo razmišljanje podržala je Marija Frančić koja smatra da se poslovi van radnog vremena mogu i drugačije honorirati.

Zaključeno je da načelnik vijećnicima u pisanom obliku predoči  opis poslova koje bi radio  samostalni referent, a do daljnjega će Antonija Kenđel biti općinska tajnica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije