Nezapamćeni požari kod Svete Marije: Ozlijeđen vatrogasac i oštećena vozila

Prilikom iznošenja financijskog izvješća i plana rada DVD-a Sveta Marija, na sjednici Općinskog vijeća zapovjednik društva i općinskog Stožera Andreas Lisjak upoznao je vijećnike s problematikom vezano uz ovogodišnje intervencije prilikom požara.

Rekao je kako se ne pamti toliki broj otvorenih požara. Naime, vatrogasci su ovog proljeća unatrag kratkog vremena intervenirali 16 puta, a u požarima je izgorjelo 220 hektara u kojima  su stradali nasadi oraha, topola, hrasta i agacije, o čemu je naš portal izvjestio.

– Nikada do sada se nismo susretali s tako velikim brojem požara. Vatrogasci su bili izloženi opasnosti, a jedan od njih je zaradio porezotinu i opeklinu, a došlo je i do oštećenja vozila. Apeliram na građane da ne pale na otvorenom jer je samo djelić sekunde dovoljan da izazove požar i ugrozi nečiji život ili imovinu. Žao mi je što o svemu tome mediji nisu gotovo ništa prenijeli, a kad negdje izgori 30 hektara to se putem crne kronike obznani preko svih medija. Želim zahvaliti susjednim društvima koja su nam uskočila u pomoć, rekao je Lisjak.

Prema njegovim podacima u intervencijama su sudjelovala 152 vatrogasca koji su odradili 295 sati dobrovoljnog rada. Navalno vozilo radilo je oko petsto radnih sati te je utrošeno 515 litara nafte i 40 litara benzina. Kada bi se primijenio cjenik Hrvatske vatrogasne zajednice nastali troškovi iznosili bi više od 60 tisuća kuna, poručio je zapovjednik svetomarskih vatrogasaca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije