U ČAKOVCU

TISUĆU ZAŠTO, TISUĆU ZATO Edukacija, druženje i dobre vibracije na održanom skupu o dijabetesu tip 1

Zajedničkim snagama do bolje regulacije šećerne bolesti!

Dan pun edukacija, druženja i pozitivnih vibracija dogodio se 10. listopada 2021. u Čakovcu (Zgrada Scheier). Udruga Međimurski slatkiši kao nositelj projekta u suradnji s Udrugom Dijabetes klub tip 1 iz Virovitice, Mellitus iz Rijeke, Slatki život Đakovo i Brodski slatkiši organizirali su Skup Tisuću zašto, tisuću zato o dijabetesu tip 1 kako bi ponudili što više odgovara na mnoga pitanja koja muče sve roditelje djece oboljele od dijabetesa tip 1.

Skup je raspoređen na tri hrvatska grada:
Kostrena 11.09.2021.
Čakovec 10.10.2021.
Višnjica 06.11.2021.

Struka + osobna iskustva dobitna su kombinacija.

Cilj je bio pružiti podršku osobama oboljelim od dijabetesa tip 1 i njihovim obiteljima kako bi se što bolje snašli u izazovima koje život s dijabetesom svakodnevno nosi. Bilo je za svakog ponešto.

Predavači: Ivan Andrašević dr.med – Život uz dijabetes, Celijakija Osobna iskustva, Igor Šegović dr.med.spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske gastroenterologije – Celijakija (nepoznata i česta bolest uz dijabetes tip 1), Mladen Grgurević dr.med. – Freestyle libre sustav – potpuni uvid u glukozu, Davor Skeledžija – urednik portala naInzulinu – CGM Medtrum TouchCare Slim samostalan ili u kombinaciji s Medtrum inzulinskom pumpom, HZZO pomagala i DiaHelp , Nenad Šimunko – Dijabetes i sport.

– Zahvaljujemo svim predavačima i mladim volonterima Josipi Katalenić, Laura Crvenka i Erik Mutvar koji su brinuli o najmlađim sudionicima. Svoja osobna iskustva vezano uz Celijakiju iznijeli su Laura i Danijela Crvenka te Monika Mihalic – poručuju organizatori.
Dok su roditelji uživali na predavanjima djeca su upoznala povijest Međimurja u Muzeju Međimurja Čakovec i okušali se u izradi makete dvorca, naravno da su bili uspješni u tome. Između predavanja na stolu se našla nezaobilazna Međimurska domaća hrana iz Međimurskih dvora kojima ovim putem zahvaljuju na susretljivosti i sufinanciranju obroka.

Za hranu bez glutena pobrinula se Marija Goričanec, predsjednica Udruge oboljelih od Celijakije SZ Hrvatske. Projekt su podržali Crveni križ i Alenka Novak. Iz Udruge Međimurski slatkiši zahvaljuju se sponzorima i donatorima koji su omogućili održavanje sva tri Skupa: Zlatni sponzor Abbott, srebrni Bauerfind, Novo Nordisk, Medilab One, Bontech, Međimurska županija, HEP, Roche, Bontech, Euroherc osiguranje, Cetina, DM drogerija i mnogi drugi. Djelić atmosfere dočarali su slikama.
 
Sljedeći Skup održat će se 6. studenog 2021. u Višnjici. Prijave samo što nisu krenule. Zajedničkim snagama do bolje regulacije šećerne bolesti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije