Rekreacija za žene, majke, kraljice

PRIČA SA SRCEM IZ ŠENKOVCA Danica Korunić u sport se zaljubila još u osnovnoj školi. ‘Nemirna’ je i u mirovini

Dobitnica je priznanja za životno djelo kojeg dodjeljuje Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurja

Sportska rekreativka Danica Korunić (60) iz Šenkovca dobitnica je priznanja za životno djelo kojeg dodjeljuje Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurja. Ovo veliko priznanje plod je 28 godina neumornog Daničinog rada na promociji rekreacije. Danica se u sport zaljubila još u osnovnoj školi pa nagrada zaokružuje jednu cijelu epohu ove sportske priče.

– Oduvijek sam bila sportski tip, u školi sam obožavala tjelesnu kulturu, a u mladosti sam se bavila akrobatskom gimnastikom. Nakon toga sam se počela baviti rekreativnim sportom, i tu sam već 28 godina. Ujedno sam voditelj sportske rekreacije u udruzi Sport za sve u Šenkovcu, gdje vršim i dužnost predsjednice, a predsjednica sam i međimurskog Saveza sportske rekreacije Sport za sve, ističe Danica te dodaje:

– Udruge u savezu okupljaju nekoliko tisuća rekreativnih sportaša svih kategorija i vrsta, a cilj nam je potaknuti ljude da dva puta tjedno odvoje vrijeme za sebe, s naglaskom na kretanje i zdravlje. Tu spadaju i povremeni oblici rekreacije, kao vožnja bicikla, hodanje, ili trčanje.

Nemirna i u mirovini

Danica volonterski organizira i natjecanja i turnire, a činjenica da je od nedavno u mirovini, ne znači da miruje, jer je posla u savezu mnogo:

– Međimurski Savez okuplja ukupno 36 udruga te imamo preko 3.000 registriranih sportaša. Iako je na naše planove i ove godine utjecala pandemija, tradicionalni turniri u odbojci i boćanju su okupili velik broj rekreativaca, ističe Danica te dodaje:

– Po brojnosti članova Međimurje je u samom državnom vrhu. Kao primjer ću spomenuti manifestaciju “Susret žena” koja se organizira u Dalmaciji, od 800 prijavljenih natjecatelja, Međimurki je bilo čak 400, na što sam izrazito ponosna.

Mnoštvo aktivnosti Danica ipak ne doživljava kao obvezu već kao zadovoljstvo:

– Sportsku rekreaciju doživljavam kao životni stil. Prije mirovine sam radila u tekstilnoj industriji, nakon posla sam dolazila kući obaviti kućanske poslove, a večer je bila rezervirana za mene i moje sportske aktivnosti. Kćeri Lana i Iva su odrastale u sportskom okruženju, pa je to postao i njihov stil života. A podrška u svemu tome je i suprug Dragutin, kaže Danica i dodaje:

– Kad je natjecanje, suprug uskače oko poslova i obaveza. Uvijek se veselim susretima jer su prilika i da popričam s kolegicama, razmijenimo recepte ili progovorimo o obiteljskim problemima. Mogu reći da su mi kolegice iz udruge kao druga obitelj: one su žene, majke, kraljice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije