Zadruga Humana Nova: U Prelogu prva rasprodaja odjeće

Socijalna zadruga Humana Nova u suradnji s Volonterskim uredom Međimurja organizira prvu lokalnu rasprodaju nošene odjeće. Rasprodaja će se odžati u dvorani Gradske kavane Lovac (na katu) u Prelogu i to u subotu, 3. ožujka od 9 do 14 sati.


O čemu je zapravo riječ?

Tekstilna industrija danas je jedan od najvećih zagađivača okoliša. Pri tome ne mislimo samo na proizvodnju tekstila, već i samu potrošnju gdje proizvodimo otpad (procjenjuje se da u Hrvatskoj godišnje proizvedemo 135 000 tona tekstilnog otpada). Najveći izvor tekstilnog otpada su kućanstva.

Smatra se da je prosječan vijek trajanja odjevnih predmeta oko 3 godine, nakon čega se ta odjeća baca. Odjevnim predmetima mogu biti potrebne stotine godina da se razgrade. To je doista alarmantna situacija koja je svakim danom sve veća i ružnija. Nerecikliranje odjeće povećava proizvodnju odjeće, a time i zagađenje za sve nas. Da bi se riješio problem tekstilnog otpada, u svijetu se razvijaju brojne inicijative unutar sektora tekstilne industrije koje imaju za cilj smanjiti negativan utjecaj na okoliš i zajednicu.Iz zadruge vas pozivaju da budete proaktivni i kroz vrlo jednostavne aktivnosti doprinesite smanjenju ekološkog otiska lokalne zajednice.


Kako?

Zaradite prodajom odjeće koja skuplja prašinu u vašim ormarima, rasteretite kućni budžet kupnjom odjeće iz lokalne zajednice po povoljnim cijenama ili pak ako imate viška odjeće i ne znate kud bi s njom, donirajte je Socijalnoj zadruzi Humana Nova koja će je dalje koristiti u svojim društveno – poduzetničkim aktivnostima.

Odjeća za prodaju (ili donaciju) se predaje na istom mjestu dan ranije, 2. ožujka  od 16 do 19 sati, također u dvorani Gradske kavane Lovac (na katu) u Prelogu. Detalje o sistemu lokalne rasprodaje potražite na internetskoj stranici www.humananova.org ili putem telefona 099 249 6888.

Socijalna zadruga Humana Nova potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta.

Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva, tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije