DRŽAVNA SMOTRA PROJEKATA

PONOS VRTIĆA Odgojitelji DV Cvrčak predstavili svoje projekte na državnoj razini

Radi se o visoko kvalitetnim programima na državnoj razini i posebna se pozornost usmjerava na prikaze vrsnih primjera iz prakse u okviru smotre

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Zagreb u srijedu i četvrtak 19. i 20. 5. 2021. godine održana je Državna smotra projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske. Smotra je održana putem mreže – MS teams platforme.

Važno je naglasiti da se radi o visoko kvalitetnim programima na državnoj razini i da se posebna pozornost usmjerava na prikaze vrsnih primjera iz prakse u okviru smotre. Iz Dječjeg vrtića Cvrčak prisustvovala su dva tima. Odgojiteljice Smiljana Nedeljko i Jagoda Srša iz PO Stonoga prezentirale su projekt “Mislim da sam vidio vjevericu”.

Odgojiteljice Snješka Baksa i Željka Bujanić, te odgojitelji Nikola Kraljić i Filip Panić iz PO Pčelice Ivanovec sudjelovali su projektom “Glazbom do uključenosti”. U današnje vrijeme koja je sve manje humano i prirodno od posebne važnosti je omogućiti djeci što prirodnije okruženje gdje je odgovornost i uloga odraslih da se djeca na što raznovrsniji i prirodan način razvijaju i odrastaju.

Pohvale i komentari od strane stručnjaka i stručnih suradnika u području ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svakako su poticaj za daljnji profesionalni rast i razvoj. Posebno pohvale na dobrobit koja je postignuta za pojedinca, a time i za cijelu grupu djece jer “Kada dijete, osjetljiv kao cvijet ne postiže napredak u razvoju, ne mijenjamo dijete, već kontekst i okruženje u kojem se rast i razvoj ne ostvaruje”. Pohvale odgojiteljima na uspješnoj prezentaciji i predstavljanju svojih projekata na nivou Države.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije