Kotoripski dječji i veliki fašenk 19. veljače

Općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Dobriša Zvošec održali su sastanak s predstavnicima udruga radi dogovora oko ovogodišnjeg fašenka. Od osamnaest kotoripskih udruga, njih jedanaest odazvalo se pozivu. Dogovoreno je da će se fašenk održati 19. veljače u nedjelju, a donosi i neke novine.

Do sada je Društvo naša djeca dječji fašenk organiziralo dan ranije, no ove godine pridružuju se velikom fašenku. Druga novina je da će okupljanje maškara biti ispred skladišta PZ Čakovec, odakle u 14 sati povorka kreće prema školskoj dvorani.

Treća novina Kotoripskog fašenka bit će održavanje programa u dvorani gdje općina priprema zanimljiv program uz izbor najboljih maski, dječju predstavu i čitanje popularnog Vrapca.Dolazak povorke uz pratnju Limene glazbe iz Belice očekuje se blizu 15 sati kada započinje program. Sve maske i posjetitelje općina će počastiti s čajem, kuhanim vinom i krafnama.


Udrugama 800 kuna za masku

Načelnik Grgec pozvao je udruge da se uključe u općinsku manifestaciju, a svakoj udruzi koja će imati više od šest maskiranih obećao je novčanu pomoć u iznosu od 800 kuna.

Udruge do kraja tjedna mogu se prijaviti za svoje sudjelovanje, a kod rampi je do srijede, 15. veljače postavljen sandučić u koji možete ubaciti zanimljivosti i dogodovštine za Kotoripski varbec. Na sastanku je rečeno kako je u izradu nova fašenska zastava čija će promocija biti na taj dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije