Čakovec najhladniji, meteorolozi najavljuju smirivanje vremena

Nakon petodnevne borbe s nanosima snijega, vjetrom i orkanskom burom čini se kako Hrvatska može odahnuti i u narednim danima pokušati u potpunosti normalizirati stane u zemlji. Ako je vjerovati najavama meteorologa najgore je prošlo, a nadolazećeg snijega, koji bi u većini zemlje trebao padati tijekom vikenda, biti će puno manje nego proteklih dana.

Iako se prema temperaturama u zemlji ne bi reklo da se situacija bitno promijenila meteorolozi najavljuju kako će današnji dan biti puno “mirniji” te iako će dan započeti oblačno, a na istoku i sjeveru zemlje maglovito, tijekom dana će se razvedriti, a i sunce će se promoliti kroz oblake.

Bez obzira na najave Čakovčanima i Osječanima razvedravanje donosi malo utjehe s obzirom da je u Čakovcu jutros temperatura bila niža nego na Zavižanu. S 21 stupnjem ispod ništice Čakovec je najhladniji grad u Hrvatskoj dok je u Osijeku temperatura pala na -20 stupnjeva Celzija.

Na Jadranu će danas prevladavati sunčano vrijeme, a i bura bi trebala početi slabjeti.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i dalje je zatvorena za sav promet baš kao i autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena, D1 Udbina-Gračac-Knin te D25 Gospić-Karlobag. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A3 od Nove Gradiške do Slavonskog Broda dok se na Istarskom ipsilonu i širem riječkom području zbog jakog vjetra vozi otežano. Još uvijek nema niti jednog slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije