Nastavljen rad Centra izvrsnosti iz matematike u Maloj Subotici

Nakon blagdana učenici su se protekli tjedan vratili u školske klupe pa je nastavljeno s radom i u Centru izvrsnosti iz matematike u Maloj Subotici. Kako će na samo Valentinovo 14. veljače biti školsko natjecanje iz matematike ove subote je veliki broj osnovnoškolaca i srednjoškolaca došao produbiti svoje matematičko znanje, ali se ujedno dodatno pripremiti za prvu razinu natjecanja.

Nakon valentinovskog natjecanja odredit će se liste najboljih koji će biti pozvani na županijsko natjecanje koje će se 13. ožujka održati u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Svetom Jurju na Bregu. Najbolji međimurski predstavnici tada će biti predloženi za državno natjecanje koje će se održati krajem travnja.

Vrijedi podsjetiti da je prošle godine Međimurje imalo čak dva državna prvaka u Opatiji. U šestom razredu to je bio Lukas Novak iz I. Osnovne škole Čakovec, a u osmome razredu Tonko Sabolčec iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Idući matematički susret u Maloj Subotici bit će u subotu, 4. veljače i bit će to posljednje druženje uoči školskog natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije