Više od 3 tisuće posjetitelja pogledalo izložbu malih životinja

Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće od petka do nedjelje (13. – 15. siječnja) organizirala je u dvorani Mesapa 37. izložbu malih životinja te specijalne izložbe pomeranskog gušana, međimurske kokoši i bantama.

Na izložbi je bilo 102 izlagača, a izložena je 951 životinja. Izložbu je u tri dana obišlo više od 3 000 posjetitelja čime su u udruzi više nego zadovoljni. U nedjelju je u prijepodnevnim satima bila i prodaja životinja ispred dvorane.

Prodavalo se oko 1.500 golubova, peradi, kunića, pasa i drugih životinja. Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće za ožujak planira prodajnu izložbu, u lipnju će sudjelovati na MESAP-u, u planu je sudjelovanja na izložbi u Njemačkoj ili Austriji.

U studenom će dvadesetak članova biti na državnoj izložbi u Virovitici. Udruga iz Nedelišća je jedna od vodećih u Hrvatskoj, a članovi su većinom majstori uzgoja.

Prošle godine tu titulu su u Bjelovaru dobili Zlatko Mavrek, Julio Toplak, Robert Košak i Alojz Zvonar. Udruga je u Bjelovaru imala i 11 šampiona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije