VIDEO I FOTO 1400 životinja na izložbi u Nedelišću

>> Izložba malih životinja u Nedelišću (Subota, 13.1.2018.)

Početak godine baš i nije najidealnije vrijeme za organiziranje manifestacija. Predblagdanska potrošnja ispraznila je kućne budžete, bogata ponuda događanja krajem godine zasitila je mnoge pa i one manifestacije koje su smještene u siječnju nisu baš uspješne.

No, uvijek postoji iznimka, a ona se potvrdila na Izložbi malih životinja u Nedelišću. Svi navedeni razlozi, kao ni tipično hladno vrijeme nisu otjerali brojne posjetitelje na 43. izdanje jedinstvene međimurske izložbe.

I stari i mladi podjednako su uživali u golubovima, kunićima, peradi, ali i egzotičnim životinjama poput zmija. Organizatori, Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće, najviše su zadovoljni zbog velikog broja djece koja su došla posjetiti izložbu. Kako je objasnio Željko Posavec, dopredsjednik Udruge, upravo je pokazivanje svih tih divnih životinja najmlađoj publici razlog organiziranja izložbe.

– U današnje vrijeme kada brojne sate provode pred računalima ovo je način da se povežu s prirodom. Tko zna, možda će neki od njih postati uzgajivači, ali važnije nam je da postanu svjesni životinja oko nas i da štite okoliš u kojem žive. Ovdje mogu dirati životinje i mogu se s njima igrati, što smatram da je to dobar početak za ljubav prema okolini oko sebe, naglasio je Posavec.

Govoreći o rekordnom broju životinja, njih 1400 koje predstavlja 134 izlagača, izrazio je nadu kako će ih sljedeće godine biti još više. Izložba je ujedno natjecateljskog karaktera, što znači da će suci ocjenjivati životinje, a oni najbolji bit će proglašeni šampionima.

Inače, Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće broji 80 članova, od kojih su neki djeca. Ponosni su na posebnu pasminu ‘Međimurska kokoš’ koja je potekla iz te udruge. Za ‘Međimurku’ kažu da ima lijepu i perspektivnu budućnost, ali moraju još puno raditi.

Još nije priznata, u udruzi kažu kako je još uvijek ‘u izradi’ jer nije do kraja stabilan njezin izgled, ali uzgajivači na tome marljivo rade. Izložba je otvorena još sutra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije